Esta aportació se suma als 1,6 milions per a pobles en risc de despoblació 

La Diputació de València distribuirà prop de dos milions d’euros entre els 101 municipis turístics de la província, en el marc del Fons de Cooperació Municipal en el qual participa la Generalitat al costat de les diputacions de València i Castelló, que compta amb un apèndix per a pobles en risc de despoblació i un altre per a dinamitzar l’economia d’estes localitats considerades turístiques. 

El diputat de Turisme, Jordi Mayor, explica que les ajudes “arribaran de manera àgil i eficaç als ajuntaments i funcionen com les del Fons de Cooperació, podent-se destinar a inversió i despesa corrent, amb una quantia major que les anteriors subvencions turístiques i amb menys burocràcia”. A més, “l’essència d’esta línia d’inversió respecta l’autonomia municipal que és l’eix sobre el qual es mou i gestiona la Diputació, sent els alcaldes i alcaldesses els que finalment decidiran les actuacions que es financen amb estos diners en resposta a les necessitats dels seus pobles”, afig el responsable provincial de Turisme.

L’aportació de 1,9 milions d’euros se suma als 1,6 milions assignats per la Diputació als municipis en risc de despoblació i als 60 milions que la corporació valenciana ha repartit enguany entre les 266 localitats valencianes en el marc del Fons de Cooperació Municipal, el triple de la quantitat destinada pel Consell a la província en este programa conjunt de finançament local.

Totes les comarques

Sota els principis d’objectivitat i equitat i tenint en compte indicadors de població i activitat turística, la distribució de l’aportació provincial entre els 101 ajuntaments valencians va des dels 9.300 euros de pobles com Potries, Alfauir, Estubeny i Sollana fins als 108.000 euros de Gandia, passant pels 53.000 euros de Sagunt, els 98.000 de Cullera i els 101.000 d’Oliva, entre altres.

Pel que respecta a la nostra comarca. Estubeny, Moixent, Montesa, Vallada i Xàtiva han estat els municipis beneficieris d’unes ajudes que, en aquest cas oscilen entre el 9.307 euros d’Estubeny fins als 17.850 de Xàtiva.