La iniciativa es va donar a conéixer passat divendres

La Diputació de València ha impulsat un protocol enfront de l’assetjament sexual i discriminatori en l’àmbit laboral que té per objecte regular instruments que garantisquen la prevenció de conductes de discriminació, intimidació o situacions vexatòries i l’adopció de mesures actives per a fer efectiu el principi d’Igualtat.

La funcionalitat d’este protocol, desenvolupat a través de l’àrea d’Igualtat, és ser una eina mitjançant la qual s’informarà i sensibilitzarà al personal de la Diputació del significat d’assetjament sexual, a més d’atorgar pautes per a identificar conductes regulades com a tal i facilitar mecanismes per a evitar que es produïsquen. Així mateix, inclou instruments d’investigació i resolució per a aconseguir erradicar qualsevol tipus de conducta d’este gènere.

El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, i la diputada d’Igualtat, Eli García, van presentar passat divendres en la Beneficència el Protocol enfront de l’assetjament sexual, per raó de sexe i assetjament discriminatori, en un acte al qual han assistit diputades, diputats i personal de la institució.

El president va agraïr l’esforç per a impulsar esta mesura, i va destacar que la d’Igualtat és una delegació “transversal que treballa amb totes les àrees”. En este sentit, va apuntatrque el principi d’Igualtat en la corporació “no és una cosa que dóna color, creiem en això i hem d’aprofundir i també donar exemple”.

Gaspar va insistir que “cal regular comportaments que s’han establit en el dia a dia de les dones”. D’ací, va insistir que “eixa injustícia no pot continuar, el que donem per natural és antinatural, i ens ha d’avergonyir com a societat”.

Per part seua, la diputada responsable de l’àrea d’Igualtat, Eli García, va explicar que el protocol suposa “una eina per a tota la plantilla de la Diputació, formada per més de 600 dones i més de 300 homes, per a evitar qualsevol tipus de discriminació, intimidació o situacions vexatòries que es puguen produir en les relacions laborals, i que fonamentalment té com a víctimes a les dones”.

La diputada responsable de l’àrea d’Administració General de la Diputació, Pilar Molina, va destacar la transversalitat de la mesura així com el consens amb els sindicats en un tema tan sensible que s’aprova per primera vegada en la institució.