Aquest servei està en període de prova per analitzar la seua utilització

Aquest matí ha tingut lloc l’acte de presentació del dispositiu “aparcabicis” que la Diputació de València ha instal·lat a Xàtiva en període de prova. Aquest servei s’ha col·locat a l’Avinguda Ximén de Tovia molt a prop de les estacions de RENFE i d’autobusos.

A l’acte han assistit la diputada provincial de Mobilitat Sostenible Dolors Gimeno, la regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Xàtiva Reme Sinisterra, el regidor de Mobilitat Juan Giner, i el responsable de l’empresa instal·ladora Lalo Blanes.

Aquest aparcament, amb capacitat per a 7 bicicletes i 4 patinets elèctrics, és un equip autònom que funciona mitjançant plaques solars i bateria, pel que no necessita de cap escomesa elèctrica, i està pensat per a funcionar a través d’una aplicació anomenada Pverde, i de descàrrega gratuïta (tant per a Android com per a iPhone). La persona usuària haurà d’instal·lar l’aplicació i registrar-se en la mateixa, buscant després l’aparcament de Xàtiva en el llistat existent. Tant l’obertura com el tancament de la porta es pot realitzar a través de l’aplicació, tot i que també es pot fer de manera manual al propi panell de la instal·lació.