Entre el 21 d’abril i el 9 de novembre es realitzaran 10 experiències turístiques en els municipis de La Font de la Figuera, Chulilla, Gestalgar, Gàtova, Higueruelas, Andilla, Alcublas, Sot de Chera, La Yesa i Venta del Moro

La Diputació de València ha posat en marxa ‘Birding per l’Interior’, un programa que reforça l’impuls del turisme d’interior a la província i que desenvolupen conjuntament empreses valencianes especialitzades en l’observació d’aus. 

La iniciativa és dirigida tant a públic general com a professionals i complementa el treball de projecció del turisme d’interior que la institució provincial realitza actualment amb el programa ‘Fem Poble, turisme contra la despoblació’, en el qual s’inclouen línies d’ajudes dirigides principalment a municipis d’interior i en risc de despoblació. 

‘Birding a l’Interior’ és un programa compost per 10 experiències turístiques centrades en l’observació d’aus que es farà fins a finals d’any en diferents municipis adherits al programa ‘Fem Poble’, amb l’objectiu d’atraure visitants als municipis de l’interior de la província mitjançant la valoració d’un patrimoni comú com són les aus típiques d’aquestes zones, a través del descobriment de diferents punts d’interés ornitològic. 

Cada experiència constarà d’una breu presentació sobre el turisme ornitològic seguida de la realització d’una ruta ornitològica guiada per l’entorn del municipi seleccionat. L’activitat es complementarà amb una altra experiència relacionada amb l’oferta turística local, com pot ser la degustació de productes tradicionals. 

Un dels municipis on es desenvoluparan aquestes experiències és La Font de la Figuera, diumenge, 21 d’abril.