Un llibre escrit pels autors Jaume Morell i David Sarasol

L’àrea de Cultura de la Diputació de València ha editat el llibre ‘Paco Cabanes. El Genovés. El Millor esportista del segle XX’, en record del gran pilotari valencià, escrit pels autors Jaume Morell i David Sarasol, una obra on s’han intentat reunir les particularitats tècniques d’un esportista únic que va arribar a jugar 5.000 partides. 

El llibre recull prop de 2.500 registres gràcies a l’esforç i a la recopilació de Jaume Morell i David Sarasol. S’ha pogut fer una valuosa recuperació de cartells, llibretes, compilacions de premsa, jugadors i resultats publicats. A més, l’autor Jaume Morell realitza un recorregut entre les diferents etapes en la trajectòria del Genovés com a jugador. 

En l’acte de presentació celebrat en el Trinquet de Pelayo van ser presents els autors Jaume Morell i David Sarasol, a més del president de les Corts Valencianes, Enric Morera, i el diputat de Cultura, Xavier Rius. 

El Genovés, considerat el millor esportista valencià de la història per les seues capacitats físiques i tècniques, també va ser una persona que sempre va mostrar els valors de la solidaritat i l’educació, sent un esportista molt volgut i valorat. 

El 9 de juliol de 1995, ja amb quaranta-un anys, va disputar i va guanyar contra al gran pilotari Álvaro la final del campionat individual d’Escala i Corda, en la partida que és considerada com la millor de la història.