L’ens provincial aprova una inversió total de 42 milions d’euros que ingressarà als ajuntaments de la provincia

La Diputació de València ha portat a la Comissió d’Hisenda els 42.447.592 euros que aporta enguany al Fons de Cooperació Municipal, que se sotmetrà a aprovació en el ple del dia 27, després de la qual cosa s’ingressarà en els 266 ajuntaments i tres entitats locals menors de la província de manera immediata. Esta quantitat, que duplica l’aportació del Consell a la província, se suma als més de 17 milions d’euros aportats per la Diputació en el marc del Pla Resistir per a reactivar els sectors més afectats per la pandèmia.

Este pla és la principal partida en el capítol de transferències corrents de la Diputació i al costat del Pla d’Inversions deixa cada any més de 120 milions d’euros en els municipis valencians, amb l’objectiu de garantir la liquiditat dels ajuntaments, especialment els més xicotets, i donar resposta a les necessitats dels consistoris per a exercir eixa autonomia local en la qual basa la seua gestió el president de la institució, Toni Gaspar.

Criteris de distribució

Entre els criteris de distribució de l’aportació extraordinària de la Diputació, basats en l’objectivitat de paràmetres com la població, destaca la correcció que realitza l’àrea provincial d’Hisenda per a repartir els diners amb una part fixa, en funció de les franges d’habitants de cada municipi, i una altra variable amb l’objectiu de beneficiar a les localitats més xicotetes.

La Costera

Pel que respecta a la nostra comarca, els 19 municipis de la Costera tenen assignats 2.283.538 euros. Les quantitats van des dels 394.537 euros asignats a la ciutat de Xàtiva, fins als 54.081 euros d’Estubent. També cal destacar els més de 260.000 euros que rebrà hi ha per a Canals i les asignacions superiors als 100.000 euros previstes per a Moixent, L’Alcúdia de Crespins, Vallada, La Llosa de Ranes, El Genovés i La Font de la Figuera.