Nómade Alcusses-Alforins és hereu de festivals com Ribeira Sacra i Esfèrica Rioja Alabesa 

La Diputació de València, a través de València Turisme, s’ha implicat en la consolidació del festival Nómade en les zones d’interior de la província. El certamen, que combina propostes gastronòmiques amb actuacions musicals i visites a enclavaments turístics, celebra del 15 al 17 de setembre la seua segona edició a Les Alcusses-Alforins, amb la novetat d’Ontinyent com a ciutat amfitriona al costat de les localitats de Fontanars, Moixent i La Font de la Figuera. Nómade Alcusses-Alforins és hereu de festivals com Ribeira Sacra i Esfèrica Rioja Alabesa. 

Aquesta segona edició de Nómade Alcusses-Alforins, arranca hui divendres amb els concerts de Morgan i Glassio, que compartiran escenari amb les Dj Hits with Tits, en la Finca Torrefiel de Fontanars dels Alforins, que també acollirà la nit del dissabte 16 les actuacions de Depedro, Delafé i les Flors Blaves, al costat de la Dj Anyela C. En el mateix lloc, es realitzaran dos tastos, el ja conegut Tast Territoris, en la qual es donen a conéixer vins d’altres zones de tradició vitivinícola, i un tast de Cerveses Alhambra. 

Cellers Arráez, a La Font de la Figuera, acollirà hui divendres una actuació en acústic del grup valencià Novembre Elèctric i mantindrà per segon any el seu tast ‘Art and Wine’, en la qual es degustaran vins del seu celler, donant a conéixer el disseny atrevit de les seues botelles. També es durà a terme l’activitat ‘Verema canalla’, que se centra en el moment de recol·lecció del producte base del vi, el raïm. Igualment hui divendres, en el safareig de La Font de la Figuera, se celebrarà el concert del músic basc Amorante. 

Demà dissabte, el festival es desplaçarà al migdia a Moixent, al jardí del Parador, per a rebre a l’artista internacional Josh Rousse i a l’artista valenciana Clara Andrés. En la mateixa localitat tindrà lloc un tast d’olis de la Cooperativa Sant Pere de Moixent i un tast acústic protagonitzat pel cantautor valencià Llum en els cellers Sant Pere Vins. Els més aventurers també podran descobrir el poblat iber de La Bastida de Les Alcusses en una visita guiada.