A Vallada més de 64.000 euros permetran millorar i mantindré la Serra en condicions òptimes

La Diputació de València ha publicat al Butlletí Oficial de la Província de València l’anunci de pagament anticipat, als ajuntaments, de les subvencions destinades a la gestió forestal i la prevenció d’incendis forestals 2023. Els ajuntaments rebran de manera anticipada el 85% de les diferents línies d’actuació. 

A Vallada avancen 19.859,27 € d’un total de 23.363,85 € per a les inversions i treballs de conservació, manteniment i aprofitament forestal. En aquesta línia es duran a terme actuacions silvícoles, com desbrossaments i clarejo de millora, i es crearà un corral per a la cabra celtibèrica que pastura la serra de Vallada. 

Per altra banda, anticipen la quantitat de 35.189,29 € d’un total de 41.399,16 € per a inversions i treballs de prevenció d’incendis forestals que es materialitzarà en el manteniment de les línies de defensa d’incendis forestals i la creació del corral per a la cabra celtibèrica. Per tot el món és sabuda l’ajuda que aquests animals desenvolupen en la serra per a previndre els incendis i que ja es feia en èpoques passades. En total, més de 64.000 euros permetran millorar i mantindré la Serra en condicions òptimes.