El Genovés i Estubeny es beneficiaran d’aquestes ajudes 

L’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de València subvenciona, a través de l’estratègia Reacciona, la compra de vehicles elèctrics i la instal·lació de punts de recàrrega amb un pressupost que ascendix al milió d’euros. En total, 56 municipis rebran ajudes per a la compra de turismes, furgonetes, camions xicotets, motos o bicicletes, i s’instal·laran 36 punts de recàrrega.

 “Gràcies a estes ajudes molts municipis han començat a renovar la seua flota, especialment els vehicles de les brigades municipals i de la policia local”, ha explicat la vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’Àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó.

 En la baremació de la subvenció es valorava si l’ajuntament tenia subministrament elèctric d’origen 100% renovable i un Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) aprovat o en tramitació. Així mateix, es premiava no haver sigut beneficiari en les anteriors edicions.

La finalitat de l’estratègia Reacciona és ajudar econòmicament als municipis de la província de València a posar en marxa projectes relacionats amb l’energia, la mobilitat, la gestió dels residus, la natura, l’estalvi d’aigua i l’educació ambiental.

Pel que respecta a la comarca de la Costera rebrà subvenció per a la compra de vehicles Estubeny i per a la instal·lació de punts de recàrrega El Genovés.