“No arribem tard a marcar la diferència” ha estat el lema de l’edició d’enguany

Ahir, Xàtiva va acollir una nova edició de la carrera d’ASPROMIVISE. Després de més d’any i mig, va tornar a omplir els carrers de la capital de la Costera.

Aquesta carrera s’ha convertit en un referent esportiu en la ciutat i mostra la cara més educativa i inclusiva de l’esport. Cada any, en cada carrera un missatge de justícia social ha acompanyat la cursa que en aquesta tretzena edició no podia ser més encertat donat la situació sanitària que ens ha tocat viure en aquests darrers mesos. “No arribarem tard a marcar la diferència”, un joc de paraules que vol transmetre la importància de la diversitat en la societat i que malgrat el temps que pareix que ens ha aturat, una associació com la que representa ASPROMIVISE sempre estarà per millorar la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional.

Aquesta ha estat una edició diferent, on no ha reunit a tantes corredores, ni voluntàries ni persones que acompanyaven d’una forma o altra a les persones més dependents. Ha estat una carrera on totes les persones que utilitzen els diferents recursos d’ASPROMIVISE han eixit als carrers per mostrar que no és tard per organitzar activitats que milloren la qualitat de vida d’aquestes persones. Al voltant de 100 corredores, acompanyades pels professionals de l’associació i universitaris de la Universitat Catòlica de València han estat les vertaderes protagonistes.

Amor amorós, directora del Centre Ocupacional, en la mateixa línia de meta, reflexionava sobre el doble vessant del missatge de la carrera, “el fet que no volem arribar tard a marcar la diferència ho podem entendre de dues maneres, una d’elles és més que evident, hem d’aprofitar la diversitat de la societat en la qual vivim per sumar i enriquir-nos d’eixes diferències. La diversitat sempre és positiva. I l’altra cosa a destacar és que la nostra associació ha volgut mostrar a la societat que no és tard per tornar a reivindicar i organitzar actes en benefici de les persones.”
La pròxima primavera tornarà la carrera a Xàtiva i farà amb ganes de sumar per convertir-la en una ciutat més inclusiva.