La jornada comptarà també amb una macrodespertà, la concentració contra la violència de gènere i el sopar de la Crida

Xàtiva es prepara per a viure el pròxim 24 de febrer, a les 20 hores, un dels esdeveniments més esperats de l’any amb la Crida 2024, que, com a novetat, tindrà lloc a l’Antic Hospital Reial. 

Les Falleres Majors de Xàtiva realitzaran el parlament des d’aquest escenari històric, donant així valor al patrimoni xativí. A més a més, l’acte estarà amenitzat, des de les 18 hores, per una xaranga i també hi haurà un espai habilitat per comprar begudes. Durant l’acte es projectarà també un videomapping a la façana de l’Antic Hospital. 

Posteriorment, a les 22 h es durà a terme, com cada any, el sopar de la Crida perquè els assistents continuen gaudint de la celebració. Aquest any la cita es durà a terme a una gran carpa que s’ubicarà al pàrquing del pavelló de voleibol, i per això s’espera comptar amb la presència de milers de falleres i fallers de les comissions de la ciutat. 

La jornada de la Crida començarà amb una espectacular “Macrodespertà” a les 8 h, amb inici la plaça de la Trinitat, la qual recorrerà els principals carrers de Xàtiva. Així mateix, a les 12 h, es durà a terme un acte significatiu contra la violència de gènere a la porta de l’Ajuntament, subratllant el compromís de les falles per la igualtat i el respecte. 

La Crida 2024 servirà per a donar la benvinguda a les falles a Xàtiva amb un ambient de germanor i festivitat. Des de la Junta Local Fallera s’anima a tots els veïns i veïnes i a tots els visitants a unir-se a aquesta celebració que destaca la cultura fallera i la unitat de totes les comissions.