L’única entrada a la plaça Major serà el carrer Sant Salvador

El centre cultural Ca Don José de Canals Va acollir ahir una roda de premsa on es van detallar les noves mesures de seguretat per a la cremà de la Foguera Més Gran del Món, que s’adaptarà a les demandes del Consorci de Bombers amb l’objectiu de fer-les totalment segures per a les persones i per als edificis pròxims. 

L’alcaldessa de Canals, Mai Castells, i el regidor de Fira i Festes, Miquel Alventosa, acompanyats per Víctor Oron, Fester i representant de les Festes del 2023, per un tècnic del departament d’Urbanisme i pel cap en funcions de la Policia Local, van incidir en el treball que s’ha fet des de l’Ajuntament, en diverses reunions amb el cos de bombers, perquè la cremà siga el més tradicional possible, complint amb les exigències de seguretat. 

Un informe de 2018, realitzat pel Consorci de Bombers, advertia de la necessitat d’establir certes mesures de seguretat. Una necessitat que es va fer més urgent arran l’incident de 2020. És per això que aquest any els carrers Beat Nicolas Factor i Església quedaran buits i tancats al pas per tal de servir com a vies d’evacuació. L’única entrada a la plaça Major serà el carrer Sant Salvador. 

A més a més, per primera vegada, s’instal·laran lones ignífugues que protegiran les façanes de l’església i dels habitatges més pròxims a la foguera. Aquestes lones estan dissenyades per a restar el mínim espai possible a les persones que acudisquen a la plaça Major, les quals podran, com és tradició, participar de l’encesa de la Foguera. 

Una vegada encesa, les forces de seguretat evacuaran part de la plaça i establiran un perímetre de seguretat. Avançada la nit, i quan els bombers consideren oportú, s’alçarà el perímetre i s’obrirà el pas per tots els carrers. 

L’equip de govern ha agraït l’esforç del Consorci de Bombers, el treball de l’equip tècnic de l’Ajuntament i la predisposició dels representants de la Festa del 2023. S’ha volgut traslladar el missatge de què a tots els haguera agradat que la cremà poguera mantenir-se com sempre, però que s’ha d’entendre i acatar les exigències de seguretat de les autoritats competents, i s’ha pregat a la ciutadania el compliment en tot moment de les indicacions dels professionals.