La xifra d’altes supera ja al de casos diagnosticats per coronavirus a través de PCR, de manera que són ja 11.178 les persones curades en la Comunitat

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, va anunciar en la vesprada d’ahir que s’ha sol·licitat al Ministeri de Sanitat la passada de la Comunitat Valenciana a la fase 2 del procés de desconfinament a partir del dilluns, 1 de juny.

La consellera ha presentat també la campanya #ConPrudencia, un espot que compta amb testimonis reals de persones que han patit la malaltia i que compten en primera persona la seua experiència.

Pel que fa a les dades, el nombre de pacients en les unitats de vigilància intensiva per coronavirus en la Comunitat Valenciana segueix la tendència descendent. En l’actualitat, només hi ha 29 persones que requereixen aquestes cures en tota la Comunitat, 4 menys que en l’actualització d’aquest dilluns. En aquests moments, hi ha 211 persones ingressades, 10 menys que aquest dimarts.

D’altra banda, les altes a pacients amb coronavirus han augmentat un 62% des que va començar el mes de maig. S’han registrat 168 més des de l’última actualització, la qual cosa eleva a 11.178 el total de persones que s’han curat en la Comunitat. La consellera ha destacat que, per primera vegada, les altes superen al nombre de positius per PCR.

Quant a casos positius nous, des de l’actualització d’aquest dilluns s’han detectat 32 nous casos a través de PCR que eleven a 11.112 el total de positius des que va començar la pandèmia. De tots els casos positius detectats, es troben actius en aquests moments 3.005, la qual cosa suposa només el 19,2%.

Des d’aquest dilluns s’han produït 4 noves defuncions, la qual cosa eleva a 1.417 les persones que han mort en la Comunitat Valenciana per coronavirus.