Rebeca Torró destaca que el servei “cobrirà una població de 74.000 habitants i donarà accés, amb transport públic de qualitat, a una trentena de municipis de les comarques de La Canal de Navarrés, La Costera i La Ribera Alta”

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, va destacar ahir en Xàtiva que “la Generalitat invertirà fins a 50 milions d’euros en les noves concessions de servei de transport públic de viatgers i viatgeres per carretera per a crear una xarxa d’autonòmica que vertebre la Comunitat i done resposta veraç, eficaç i eficient a les necessitats de tots els nostres veïns i veïnes sense importar on residisquen”. 

La consellera va visitar ahir Xàtiva per a la presentació del nou servei de transport públic de viatgers per carretera CV-112, Xàtiva Nord, que compta amb nous autobusos més segurs, accessibles per a les persones amb discapacitat i menys contaminants, a més d’incrementar les freqüències, potenciar la 

intermodalitat i millorar les relacions amb Xàtiva, especialment amb l’hospital, i amb València per a acostar serveis, treball i oci. Aquests vehicles, tal com va apuntar la consellera, també comptaran amb un vinilat amb el logotip de la Generalitat Valenciana. 

En aquest sentit, Rebeca Torró ha explicat que la CV-112 “cobrirà una població de 74.000 habitants i donarà accés a una trentena de municipis de les comarques de la Canal de Navarrés, la Costera i la Ribera Alta a tots els serveis que ofereix la ciutat de Xàtiva i millorarà també la connexió amb la ciutat de València”. Escoltem a la consellera, Rebeca Torró: 

Per part seua, l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, va assegurar que “serà una millora substancial del servei de transport interurbà a Xàtiva, en tot l’àmbit d’influència que està connectat amb el nostre departament sanitari”. Cerdà va afegir que aquest nou servei “serà beneficiós per a la ciutat, facilitant l’arribada dels veïns d’altres localitats i de les pedanies de la ciutat, i per a la nostra ciutadania perquè aquests autobusos també donaran servei a l’hospital Lluís Alcanyís i al Centre d’Especialitats”. 

La CV-112 Xàtiva Nord travessa comarques de la Ribera Alta, la Costera i la Canal de Navarrés, per a connectar els municipis d’Alcàntera de Xúquer, Anna, Antella, Barxeta, Beneixida, Bicorb, Bolbait, Càrcer, Castelló, Xella, Cotes, Énguera, l’Énova, Estubeny, Gavarda, Quesa, Llocnou d’en Fenollet, Manuel, Navarrés, Novetlè, la Pobla Llarga, Rafelguaraf, Sant Joanet, Sellent, Senyera, Sumacàrcer, Vallés i Xàtiva, així com Annauir i la Torre de Lloris (pedanies de Xàtiva) i Tossal Nou (pedania de Rafelguaraf). 

El servei disposa de sis autobusos que realitzaran prop de 222.000 quilòmetres anuals i més de 8.750 expedicions a l’any, una mitjana de 24 diàries, entre les sis línies que el formen. 

En la presentació a Xàtiva d’aquesta nova concessió, la consellera va estar acompanyada per la directora general d’Obres Públiques, Transports i Mobilitat Sostenible, Roser Obrer, i van assistir, a més de l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, representants dels municipis del Genovés, Anna, Cerdà, Novetlè, Bolbait, Llocnou d’en Fenollet i l’Alcúdia de Crespins, entre altres.