Aquest servei de transport públic connectarà a una població de 74.000 habitants de 28 municipis de les comarques de La Canal de Navarrés, La Costera i La Ribera Alta amb la ciutat de Xàtiva

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, presenta hui a Xàtiva els nous vehicles i les millores del servei d’autobús “Xàtiva Nord'” que connecta les comarques de La Costera, La Canal de Navarrés i La Ribera Alta. L’acte informatiu ha començat a les 10.30 h a l’estació d’Autobusos de Xàtiva. 

Aquest nou servei de transport públic connectarà a una població de 74.000 habitants de 28 municipis de les comarques de La Canal de Navarrés, La Costera i La Ribera Alta amb la ciutat de Xàtiva. Per a la consellera, l’adjudicació d’aquest servei de transport públic “és un avanç més per a completar la reordenació del mapa de concessions de la xarxa autonòmica de transport públic interurbà per carretera i aconseguir donar resposta a les necessitats de mobilitat de tots els ciutadans i ciutadanes de la Comunitat Valenciana”. 

El nou servei de transport donarà servei a Alcàntera de Xúquer, Anna, Antella, Barxeta, Beneixida, Bicorb, Bolbait, Càrcer, Xella, Cotes, Énguera, l’Ènova, Estubeny, Gavarda, Llocnou d’en Fenollet, Manuel, Navarrés, Novetlè, la Pobla Llarga, Quesa, Rafelguaraf, Sant Joanet, Sellent, Senyera, Sumacàrcer, Vallés, Castelló i Xàtiva. 

El servei comptarà amb un mínim de sis autobusos, que realitzaran prop de 222.000 quilòmetres anuals i més de 8.750 expedicions a l’any, una mitjana de 24 diàries, entre les sis línies que el formen. 

Entre les novetats, destaca l’augment de l’oferta actual i millora les connexions mitjançant transport públic dels municipis d’aquest àmbit, tant internes com amb els principals serveis bàsics amb seu a Xàtiva, així com les relacions amb València, potenciant la intermodalitat amb Renfe per a donar accés a molts municipis que manquen d’estació de tren. 

També s’incrementa l’oferta de servei de tots els municipis amb l’Hospital Lluís Alcanyís, prolongant fins a aquest centre totes les línies que anteriorment paraven a Xàtiva, i el Centre d’Especialitats l’Espanyoleto de Xàtiva.