Barceló anuncia també la contractació de 1.210 professionals per al seguiment de contactes de nous casos de coronavirus

La Consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha donat a conèixer que la Comunitat Valenciana no demanarà aquesta setmana el passe a la fase 2 del procés de desescalada. Segons ha comentat la consellera, “ha sigut una decisió molt meditada, adoptada per prudència, ja que la principal obligació és protegir la salut dels valencians i valencianes”.

Per part seua, la subdirectora general d’Epidemiologia, Vigilància de la Salut i Sanitat Ambiental, Hermelinda Vanaclocha, ha explicat que la raó principal que ha motivat la presa d’aquesta decisió és l’augment de l’índex de reproducció bàsic, que ha passat de 0,66 a 0,85.
“Aquest augment s’ha registrat amb la passada dels deu primers departaments a la fase 1, per la qual cosa creiem convenient estudiar l’evolució que es produïsca amb la passada dels 14 departaments restants”.

Contractació de 1.210 professionals

L’objectiu no és altre que aconseguir la major traçabilitat de tots els contagis que es produïsquen al llarg del procés de desconfinament.

Així ho declarava la consellera Ana Barceló qui ha anunciat la contractació de 1.210 professionals per al seguiment de contactes de casos positius de coronavirus a través d’Atenció Primària. 

En aquest sentit, Barceló també ha explicat que s’incorporaran 600 professionals d’Infermeria, 334 auxiliars d’Administració, 185 zeladors i zeladores i 91 tècnics i tècniques en Cures Auxiliars d’Infermeria.