La nova vacuna s’administra en dues dosis amb un interval de 28 dies i es manté a -20º

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha qualificat “molt positivament” la decisió d’aprovar la nova vacuna de Moderna i ha assegurat que la Comunitat Valenciana “està preparada per a la seva administració tot just arriben les primeres dosis” que, previsiblement, serà la setmana que ve.

Entre gener i febrer es rebran els primers enviaments de Moderna, que suposaran prop de 50.000 dosis d’aquesta segona vacuna autoritzada.

Aquesta vacuna, desenvolupada per Moderna, vaig prevenir la malaltia causada per SARS-CoV-2 en persones a partir dels 18 anys. S’administra en dues dosis amb un interval de 28 dies i el seu manteniment exigeix ​​la seva refrigeració a 20 graus sota zero.

L’autorització de la vacuna de Moderna es basa en un assaig clínic pivotal doble-cec (s’administra la vacuna o un placebo emmascarats de manera que s’impedeixi la seva identificació a simple vista), aleatoritzat, enfront de placebo, que va incloure a més de 30.000 persones adultes més grans de 18 anys que van ser vacunades amb dues dosis de 100 micrograms, separades per un interval de 28 dies.

En l’anàlisi intermedi dels resultats es van observar 196 casos de malaltia per coronavirus, 185 amb placebo i 11 amb la vacuna, el que va permetre estimar una eficàcia vacunal de l’94,1%.