Serà divendres que ve 8 de març, a les 19 hores, al pati del claustre de Sant Agustí

La Colla de Dolçaines i Percussió La Socarrà de Xàtiva oferirà per primera vegada a la ciutat un concert de marxes de processó per a formació de Gran Colla. Serà divendres que ve 8 de març, a les 19 hores, al pati del claustre de Sant Agustí. 

El repertori del concert de Marxes de Processó per a Dolçaina i Percussió oferirà composicions escrites per a dolçaines i percussió, a excepció d’alguna peça reconeguda de banda simfònica a la qual s’han introduït arranjaments per a Gran Colla. 

En la Costera no és molt habitual escoltar música de dolçaina en les processons. A Xàtiva, esporàdicament s’ha pogut escoltar en algunes festes de carrer en les seues processons, i fa molt de temps, en alguns trasllats previs a la Setmana Santa o a la processó llarga del Divendres Sant. Sí que és més usual en comarques com La Ribera, en poblacions com Alberic, Algemesí o Alzira, on la Colla La Socarrà ha anat diverses vegades, o en la zona de l’Horta, a València capital, o zones més de l’interior com Morella i Vinaròs, al Baix Maestrat, i ja a la Marina, en poblacions com Pego, Dénia o Xàbia, per això, moltes composicions porten el nom de “Processó de Morella”, “Processó de València” o “Marxa de processó de Meliana”, de Xavier Ahuir. 

La Socarrà vol mostrar enguany aquest tipus de música en format de gran concert, on el repertori és diferent del qual es toca pel carrer. Les peces “són molt més elaborades, amb major instrumentació, ja que estan completades amb instruments més greus com la Tarota, fagot o tubes”. Un dels atractius de la Setmana Santa és la seua música i, és costum acabar la processó darrere de la banda escoltant les marxes de processó, per això, La Socarrà aprofitarà enguany els dies previs a Setmana Santa per a mostrar al públic de Xàtiva aquest tipus de música amb els nostres instruments tradicionals”. 

En el concert podran escoltar-se peces de compositors com Ferran Ferrando, Bene Ripoll, Toni Lloret, Josep Juste, arranjaments de peces de banda simfònica com a “Solemnitat” o “La Saeta”, i una estrena d’una peça composta pel director de la Colla La Socarrà, Gaspar Nadal, “La Pilarica”, dedicada a les festes de l’Ardiaca Baixa i la Colla La Socarrà. Des de l’agrupació animen a la ciutadania a assistir al concert.