Les activitats programades per al mes de juny continuaran realitzant-se de forma telemàtica

La Casa de la Joventut obrirà de nou les seues portes amb el pas a la fase 2 de la desescalada, previsiblement el proper dilluns 1 de juny, però exclusivament per a servei d’informació juvenil i orientació educativa, sempre amb cita prèvia, i en horari de dilluns a divendres de 9 del matí a 14 de la vesprada.

Per a demanar cita prèvia respecte a aquests serveis, es pot enviar un correu a joventut@ayto-xativa.es (en el cas d’informació juvenil) i a gpsicopedagogic@ayto-xativa.es (en el cas de l’orientació educativa). La resta de serveis i la programació d’activitats, així com els cursos de formació, continuaran realitzant-se de forma telemàtica.

La regidora de Joventut Lena Baraza ha destacat especialment el servei d’orientació, que s’ha reprès recentment, ja que segons exposa «la situació de confinament està afectant a tots els estudiants, però molt especialment als qui han de realitzat les proves d’accés a la universitat, exàmens que sempre fan augmentar els nivells d’ansietat i nerviosisme».

És per això que des de la regidoria de Joventut s’han preparat una sèrie de continguts i estratègies per a afrontar, especialment, la gestió de l’ansietat durant la preparació de la PAU, que tindrà lloc els dies 7, 8 i 9 de juliol. Entre els consells es troba orientació per a gestionar les emocions i organitzar l’estudi, així com el foment del contacte social, la higiene del son o el desenvolupament de la creativitat, entre d’altres.

Les proves es faran al propi institut, evitant així desplaçaments i aglomeracions, i es garantiran les mesures higièniques com ara la neteja profunda de les instal·lacions, la separació de seguretat, el control de la temperatura i l’ús de mascaretes i gel hidroalcohòlic. Cal destacar, a més, que aquest any augmenta l’optativitat i la flexibilitat de les àrees, amb més opcions de preguntes i menys rigidesa a l’hora de triar les matèries.

Programació

La situació provocada per la pandèmia del coronavirus ha obligat a l’Ajuntament de Xàtiva a replantejar-se els canals de comunicació, inclús respecte a la programació oferida per la regidoria de Joventut, que s’està realitzant aquestes setmanes íntegrament de forma telemàtica.

A les xarxes socials d’InfoJove es publiquen periòdicament activitats com ara reptes xativins, visites virtuals als museus, tornejos o informació sobre l’oci educatiu que ofereix l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ). A més a més, també es resoldran amb l’activitat «La joventut pregunta», dubtes com ara l’afrontament de la PAU (aquest dijous 28 de maig) o d’assessorament laboral, legal i empresarial en COVID-19 (dijous 11 de juny).

Altra activitat organitzada per als dimecres és la de conèixer els espais vinculats a la regidoria de Joventut, que s’iniciarà demà 27 de maig parlant d’InfoJove amb la regidora Lena Baraza. Els propers dimecres serà el torn de Jesús Martí (IVAJ), Guillermo Delegido (Consell de la Joventut de Xàtiva), Raquel Vila (Casa de la Joventut) i Lucia Claver i Neus Guillem (JOC).

També s’han organitzat diferents Escape Room, que començàren el passat dijous 21 de maig amb «La cura del virus 1», el qual continuarà el proper dijous 4 de juny. El dijous 18 de juny serà el torn de «Apocalipsi higiènica» i el dijous 25 «Hora 26». A més a més hi haurà intercanvis virtuals Eramus+ per debatre en anglès i en francès, així com per a formacions de facilitacions amb data d’inscripció fins aquest divendres 29 de maig.

S’organitzaran activitats en el Dia Contra el Tabac (31 de maig) i el Dia Contra el Tràfic de Drogues (divendres 26 de juny), i també cursos online sobre manipulador d’aliments, col·lectiu NEE i Educador de Menjador Escolar.