El volum conta la història oblidada de les dones protagonistes de les lletres valencianes

La Casa de Cultura acull hui, dijous 11 de novembre, a les 19 hores, la presentació del llibre “Les nostres escriptores” editat per Presidència de la Generalitat Valenciana.

L’acte comptarà amb una lectura dramatitzada de l’obra i amb la participació de les autores Rosa Roig (escriptora) i Manola Roig (il·lustradora), mentre que la música en directe correrà a càrrec de Miquel Casany.

“Les nostres escriptores” és un llibre que fa referència a les veus oblidades de les lletres valencianes. Més de 550 dones han escrit en valencià, castellà, àrab o llatí en terres valencianes des de fa un mil·lenni fins el present. Relegades a les pàgines finals de la història literària, aquest treball les rescata de l’oblit.

La vida i la veu d’aquestes dones són l’argument d’aquesta història mai contada en la qual es troben monges místiques, esclaves creadores, poetes andalusines, reines il·lustrades, marqueses erudites, poetes passionals, filòsofes crítiques o novel·listes d’èxit.

Aquest volum és la continuació de treballs ja editats com ara “Les nostres compositores” o “Les nostres reines”, i s’ha presentat per més d’una desena de poblacions com ara Alacant, Castelló, Sueca, Pego, Gandia, Bétera, Alcoi, Quart de Poblet, Pego o Dénia. Aquest dijous es presenta a Xàtiva i aquest cicle finalitzarà a València, al Museu de la ciutat Palau del Marqués de Campo el proper 19 de novembre.