Es plantegen també visites guiades per als centres educatius per treballar al voltant d’aquest tràgic fet que va marcar Xàtiva i la seua estació

L’Ajuntament de Xàtiva inaugura hui divendres a les 18:30 hores, en la Sala d’exposicions entresol de la Casa de Cultura, una exposició al voltant del bombardeig de l’estació, ocorregut el 12 de febrer de 1939, en la línia de les activitats desenvolupades des del consistori en els darrers anys per tal de commemorar el tràgic esdeveniment i homenatjar a les víctimes. 

La mostra, organitzada des de l’Arxiu Municipal i la qual es podrà visitar fins al 12 de febrer, compta amb documentació i altres objectes relacionats amb la Guerra Civil, amb la intenció de contextualitzar el bombardeig de Xàtiva i oferir una visió de com es van dur a terme els fets. Destaca l’expedient que conté les diligències judicials per a la identificació dels cadàvers i el trasllat de ferits als hospitals de Xàtiva i Ontinyent, document que ens apropa als actes que tingueren lloc a la Xàtiva de 1939 i que es convertiren en un dels fets més terribles que ha viscut la societat contemporània. 

L’exposició es podrà visitar de dilluns a divendres en l’horari habitual de la Casa de Cultura, però a més aquest any s’ha plantejat la possibilitat de fer visites guiades per a aquells centres que així ho sol·liciten. La duració d’aquestes visites tindrà una durada d’uns 30 minuts i es faran dins dels horaris predeterminats: els dimecres 24 i 31 de gener i el 7 de febrer i els dijous 25 de gener i 1 i 8 de febrer en horari d’11 a 13 hores. 

La visita a l’exposició es complementarà amb un fullet i un full amb una sèrie d’activitats relacionades amb l’exposició, per tal que els alumnes puguen treballar al centre i reflexionar al voltant d’aquest fet històric i de la realitat actual. Per a participar en l’activitat cal confirmar assistència per tal d’organitzar els horaris i els grups de la visita.