Els documents es poden retornar fora de l’horari d’obertura gràcies a una nova bústia 

Xàtiva recupera hui el servei de préstec i devolució de llibres de la Biblioteca Municipal, per al qual serà necessari agafar cita prèvia.

Els usuaris i les usuàries hauran de demanar la seua cita mitjançant el telèfon 962 28 73 28 o a través del correu biblioteca@ayto-xativa.es. Es prepararan els documents sol·licitats per a la seua retirada, tan sols es permetrà l’accés a la sala d’un usuari a la vegada, i hi haurà un control previ d’accés a la planta baixa de l’edifici.

L’horari del servei serà de dilluns a divendres de 9 a 14 hores pel matí i de 16 a 18 hores per la vesprada, i una vegada retornats els documents passaran per la corresponent quarantena tal i com estableix el protocol de la Conselleria de Cultura.

La Biblioteca Municipal de Xàtiva compta amb més de 70.000 documents entre llibres, audiovisuals i documents diversos, i en presta anualment més de 35.000. En 2019 van fer ús de les instal·lacions un total de 89.728 usuaris, ja que no sols es dona servei a la ciutadania de Xàtiva sinó també de la resta de la comarca i de les comarques veïnes.

Instal·lació d’una bústia

Per a fer efectiu aquest servei de devolució de llibres amb el compliment de les mesures de seguretat, l’Ajuntament de Xàtiva va a instal·lar una bústia per a que els usuaris i les usuàries puguen depositar els documents.

D’aquesta manera, s’ofereix la possibilitat de retornar els préstecs  en l’horari en que la biblioteca municipal roman tancada, oferint una conciliació entre l’horari d’atenció al públic i el d’una part dels usuaris als que els pot resultar dificultós acudir en l’horari habitual, així com també la possibilitat de dipositar-los sense haver de passar pel taulell, amb el conseqüent estalvi de temps.