La primera activitat està dirigida als infants de 6 a 8 anys i la segona a edats entre 6 i 12 anys

La Biblioteca Infantil del Centre Cultural Ca Don José acollirà hui dimarts dues activitats amb perspectiva de gènere dirigides a xiquets i xiquetes dins la programació amb motiu del 25N. 

La primera d’elles, dirigida a infants de 6 a 8 anys i titulada “Un conte diferent” tindrà lloc a les 18.00. Consisteix en la lectura del conte Artur i Clementina, mentre s’interpreta amb titelles un teatret tematitzat. A continuació, es fa una breu reflexió amb el grup on, a partir de preguntes adaptades a les edats del grup, es treballen i aprenen de forma bàsica els principis bàsics de la igualtat entre homes i dones, el concepte d’estereotips de gènere en relació amb situacions i experiències amb les quals puguen identificar-se. 

La segona començarà a les 19.00 hores. Es tracta d’un taller de lectura dirigit a infants de 6 a 12 anys, on es treballa el conte “El príncep Cendrós”. Aquest pretén donar un altre punt de vista del conte antic de la Ventafocs, així com oferir a l’alumnat la visió de la importància d’un repartiment equitatiu en les feines de casa independentment del gènere. Després de la lectura es durà a terme una dinàmica basada en una carrera amb relleus per a tractar el repartiment de les responsabilitats a casa i reforçar la desconstrucció dels estereotips de gènere en edats primerenques.