Amb aquesta injecció Xàtiva arriba als 3 milions d’euros d’ajudes al comerç local, la xifra més alta en tota la Comunitat Valenciana

L’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà i la gerent d’Adexa Maria José Díaz Patiño van presentar ahir de matí en roda de premsa la 5a edició dels bons de comerç local de Xàtiva, amb els quals es posaran en circulació 500.000 euros que s’injectaran directament als comerços i establiments de la ciutat adherits a la campanya. 

Segons va manifestar l’alcalde, Roger Cerdà, «Xàtiva és, dins de la Comunitat Valenciana, la ciutat que més diners ha injectat en la seua economia a través del programa de bons locals. El suport al comerç local fa fonamental el treball que fem des de l’Ajuntament i seguirem treballant dia a dia per continuar donant impuls a aquest sector tan important per a Xàtiva». L’alcalde va afegir que «la intenció és que s’aprofiten els bons per als dies de Nadal i els regals de Reis o les rebaixes, i la resposta dels veïns i veïnes de Xàtiva sempre és magnífica. 

Els bons de comerç local es podran adquirir, a partir de demà divendres a primera hora del matí, al lloc web www.reactivemxativa.com. Es podran adquirir un total de dos bons per persona, per valor de 20 euros cadascun. Cada bo es podrà bescanviar per 40 euros als comerços adherits a la campanya fins al mes de juny de 2024. Per a poder adquirir els bons l’usuari, que haurà de ser major de 18 anys i empadronada a Xàtiva abans del mes de desembre, haurà d’identificar-se amb el seu DNI. 

En total, en aquesta edició, s’han inscrit 200 comerços i establiments de Xàtiva de diferents sectors com ara alimentació, electrodomèstics, serveis, hostaleria, sanitari i comerç en general. A la web es podrà trobar el llistat de negocis adherits on es podran bescanviar els bons, els quals s’identificaran també amb un adhesiu. 

A més a més, també s’habilitarà a la web un formulari per autoritzar altra persona a fer ús dels bons adquirits. Segons va indicar la gerent d’Adexa, Maria José Díaz Patiño, «Aquest sistema el vam posar en marxa en la darrera edició i ha sigut molt útil, ja que és molta la gent que acumula bons per tal de bescanviar-los per un producte més costós». 

Aquesta acció de promoció econòmica de la ciutat es va iniciar l’any 2020 a conseqüència de les dificultats econòmiques esdevingudes a causa de la Covid- 19, per la qual cosa la gran majoria d’establiments van haver de tancar i veure minvada la seua activitat. Des d’aleshores, i amb el mig milió d’euros d’aquesta cinquena fase, la inversió en els bons de comerç local de Xàtiva arribarà fins als 3 milions d’euros, els quals van parar directament al comerç local per enfortir el teixit empresarial de la ciutat.