Ahir dijous es va presentar a l’Ajuntament la cita i el cupó de la ONCE del proper 27 d’abril, el qual estarà dedicat a aquesta jornada teatral

L’Ajuntament de Xàtiva va acollir ahir de matí la presentació de la 18° Biennal de Teatre de l’ONCE de la Comunitat Valenciana, la qual se celebrarà a la capital de la Costera el divendres 28 d’abril. En l’acte informatiu van participar l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, i el director de l’Oficina de l’ONCE a Xàtiva, Simón Costa, qui va aprofitar l’acte per a presentar també el cupó dedicat des de l’organització a aquesta jornada. 

Com hem dit, la cita tindrà lloc el divendres 28 d’abril, a les 20 h, al Gran Teatre de Xàtiva, i en l’espectacle participarà el grup de teatre Homero de Sevilla. L’entrada és gratuïta fins a completar aforament. Les invitacions es poden adquirir en l’Agència de l’ONCE de Xàtiva, en tots els quioscs de venda de cupons de l’ONCE de la ciutat, a la Casa de Cultura, de dilluns a divendres de 12 a 14 i de 18 a 20 hores, i a les taquilles del Gran Teatre. Segons va explicar el director de l’oficina de l’ONCE a Xàtiva, Simón Costa, “Ja hem repartit més de la meitat d’entrades. Vindrà gent de comarques veïnes com la Vall d’Albaida o la Canal de Navarrés i esperem que la gent de Xàtiva continue responent com està fent-ho fins ara”. 

Per la seua part, l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, va manifestar que “És un plaer poder albergar una edició d’aquesta important Biennal de Teatre i agraïm a l’ONCE el treball que fa a la nostra ciutat i a tota la comarca per la integració de les persones amb discapacitat visual”. 

Cal destacar que les companyies participants estan formades per persones cegues o amb diversitat visual, afiliades a l’ONCE, organització que vetlla per la difusió del teatre a través d’aquest col·lectiu, fet que els va portar a rebre el premi Max 2013 de Teatre Aficionat per la seua contribució al foment del teatre amateur, la creació de nous públics i la promoció de les arts escèniques. 

A més a més, el Cupó diari de l’ONCE del dijous 27 d’abril estarà dedicat a aquesta Biennal de Teatre, difonent-se un total de cinc milions de cupons per tota Espanya protagonitzats per aquest espectacle teatral a la Comunitat Valenciana. 

A més de Xàtiva, altres localitats valencianes que participaran en aquesta biennal entre el 26 i el 29 d’abril són Alacant, Alcoi, Alzira, Borriana, Castelló de la Plana, Elx, Elda, Gandia, Oriola, Paterna, Torrent i València. Participen companyies de tot el país com ara Samaruc Teatre, de València, La Luciérnaga, de Madrid, Muxicas, d’Ourense, La Ruina Teatro, d’Albacete, Valacar, d’A Coruña, Sa Boira Teatre, de Palma de Mallorca, Malecón, de Málaga, Amanida Teatre, de Tarragona i Tiflonuba, de Huelva. 

Segons el director de l’ONCE a Xàtiva, Simón Costa, “Veure actuar a aquesta gent és fascinant, perquè tot està estudiat al detall. Els actors i actrius tenen adaptat l’escenari i se l’aprenen de memòria, amb marques tàctils que els ajuden a saber per on han de moure’s”.