El concurs de pasdobles fallers Ciutat de Xàtiva va nàixer amb la finalitat de dotar a festa fallera de la ciutat de peces musicals exclusives i que foren un referent en l’àmbit nacional i d’homenatjar a les seues falleres majors

Ahir de vesprada es va celebrar al gran teatre de Xàtiva el concert del V Concurs Nacional de Pasdobles Fallers Ciutat de Xàtiva – Falles 2023, a càrrec de la Banda de la Societat Musical Primitiva setabense, que va interpretar les 4 obres seleccionades de les 11 que s’han presentat en aquesta edició. 

El jurat va decidir premiar com a guanyador el pasdoble “Xiqueta meua”, del compositor Juan Daniel Jover Piqueres, obra que, des d’ahir, passa a denominar-se “Laura Hernández”, el nom de la fallera major de Xàtiva. 

L’altra obra guanyadora, per votació popular, va ser el pasdoble “Xiqueta fallera”, de José Manuel Martínez Sanchis, obra que. Des d’ahir passa a denominar-se “Noa Esplugues”, el nom de la fallera major Infantil de Xàtiva. 

En l’acte també van ser protagonistes els presidents i falleres majors de les comissions de la ciutat, als que se’ls va convidar a pujar a l’escenari i se’ls va lliurar els pasdobles de l’edició passada. 

La Junta Local Fallera ha manifestat la seua satisfacció per la gran afluència de públic que va registrar el Gran Teatre de Xàtiva, que es va omplir de fallers i públic en general. 

El concurs de pasdobles fallers Ciutat de Xàtiva va nàixer amb la finalitat de dotar a festa fallera de la ciutat de peces musicals exclusives i que foren un referent en l’àmbit nacional i d’homenatjar a les seues falleres majors.