Joves Socialistes assenyala la incompatibilitat de la Corona amb la democràcia

L’organització de Joves Socialistes ha emés un comunicat de premsa en el qual constata el que consideren el fracàs d’una institució que ha actuat amb impunitat i que, després del comunicat de Zarzuela, acaba de caure per descomposició interna. Des de les Joventuts Socialistes de la comarca es critica el que es considera com una operació de màrqueting que no és capaç ja de canviar la imatge de la monarquia.

En la mateixa línia i fent al·lusió a l’ensorrament de la monarquia alfonsina al 1931, com a conseqüència d’unes eleccions municipals, des de l’executiva comarcal de Joves Socialistes aposten decididament per la normalització al sí del Partit Socialista d’un debat que encara es resisteix: el del model d’Estat. “El dret al sufragi no pot ser una excepció, si la prefectura de l’Estat s’hereta i no s’escull, estarem assumint que la condició de súbdit és superior als valors democràtics i constitucionals”, segons apunta el secretari general de Joves Socialistes de la Costera-la Canal Abel Martí.

Al seu manifest, Joves Socialistes considera que arriba l’hora de que el poble tinga l’oportunitat d’elegir el seu futur en el marc d’una societat madura i responsable. Per a estos joves militants socialistes, la monarquia no és essencial i pretenen desmuntar la idea de què Espanya li deu la democràcia al seu rei, “la va portar el poble espanyol amb la seua abnegació i lluita mentre el monarca encarnava en la seua persona la tradició reaccionaria de la dictadura”, recalquen des de la pròpia executiva. 

L’organització reivindica un referèndum per a una República i està disposada a batallar internament perquè el debat siga real a les estructures orgàniques del PSPV-PSOE.