El projecte, basat en la publicació de vídeos curts gravats per especialistes, busca resoldre les necessitats de la joventut durant el confinament

La regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Xàtiva ha programat una sèrie de seminaris, a través vídeos breus, per tal de parlar de temes d’interès general per a la joventut en aquest període de confinament. El projecte, que rep el nom de «Webinaris», es basa en la publicació diària d’un vídeo a través de les xarxes socials d’InfoJove Xàtiva, gràcies a la col·laboració de tècnics especialistes municipals i joves professionalitzats del municipi, els quals difonen xerrades sobre temes suggerits pels propis joves de la ciutat.

La idea naix després de la detecció i valoració de necessitats que la joventut de Xàtiva podria tindre dintre del procés de confinament, ja que segons explica la regidora de Joventut Lena Baraza «aquest període pot marcar un canvi en la vida social de cada persona, i més concretament en l’adolescència i joventut, etapes en les quals les relacions socials amb els seus iguals tenen una gran importància».

El projecte va començar aquest darrer cap de setmana amb la presentació a càrrec de la pròpia regidora de Joventut, i segueix amb un vídeo diari sobre algun tema d’interès. Aquest webinaris tractaran temes com ara la gestió d’emocions i de l’ansietat, la planificació del temps d’estudi, les oportunitats i riscs de l’exposició a la hiperinformació, l’oci a casa, la importància de l’alimentació, l’entrenament dels esportistes, la participació o les addiccions en temps de confinament.

Aquests vídeos curts estan elaborats per joves i professionals com ara la psicòloga i psicoterapeuta Allison Torregrosa, la psicopedagoga i tècnica d’Educació de l’Ajuntament Laura Salinas, el periodista i cap de premsa de l’Ajuntament de Xàtiva José Luis Lagardera, l’educadora social i tècnica de Joventut Raquel Vila, el dietista i nutricionista Ignacio Tormo, el psicòleg esportiu Alfred Pastor, l’educador social i tècnic de Participació Raül Camacho i el psicòleg de la UPPCA de l’Ajuntament de Xàtiva Andreu Sanchis.

Aquest projecte se suma a les diferents activitats de dinamització juvenil que la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Xàtiva està realitzant durant el període de confinament a través de les seues xarxes socials.