La cita tindrà lloc a les 22 h de la nit i suposa la reactivació teatral després de l’aturada a conseqüència de la pandèmia

L’activitat es reprèn al Gran Teatre de Xàtiva aquest cap de setmana, després d’haver adaptat els espectacles a les mesures sanitàries i de seguretat establides per les autoritats autonòmiques i estatals com a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19, que ha mantingut els telons baixats i les butaques buides durant molts mesos.

La retrobada la realitzarà un vell conegut de Xàtiva, com és l’actor Josep Maria Pou, qui protagonitzarà l’obra «Viejo amigo Cicerón» (dissabte 26 de setembre, a les 22 h de la nit). Pou, un dels actors nacionals més reconeguts al món teatral, ja ha interpretat en el mateix escenari que xafarà aquest dissabte a personatges com Sócrates en «Sócrates, juicio y muerte de un ciudadano» o al capità Ahab en «Moby Dick».

-En aquest cas, «Viejo amigo Cicerón» es centra en la figura del cèlebre orador romà, protagonista destacat de les intenses lluites i violentes transformacions esdevingudes en el segle primer anterior a la nostra era. Ciceró personifica la integritat moral de qui manté la coherència de les seues conviccions polítiques encara en les més adverses circumstàncies.

La funció, que és una coproducció del Festival Internacional de Teatre Clàssic de Mèrida i Teatre Romea, té una durada de 90 minuts i el seu autor és Ernesto Caballero, amb direcció de Mario Gras. Les entrades tenen un preu de 15 euros (12 euros amb descomptes) i encara es poden adquirir a Instanticket i físicament a la Casa de la Joventut.