Està prevista per a hui la segona mascletada de falles al Jardí de la Pau

Els fallers de Xàtiva han deixat ben clar aquest cap de setmana passat que volen viure unes falles molt especials, com han demostrat participant intensament al gran nombre d’actes organitzats per la Junta Local Fallera, l’Ajuntament de Xàtiva i les respectives comissions de la ciutat.

El divendres de vesprada La Junta Local Fallera va presentar el llibret oficial de les falles de 2022. El dissabte de matí, la comissió de S. Feliu va celebrar el seu tradicional Sarau amb la participació de més de 30 músics i cantants, i un centenar de balladors al carrer Ventura Pasqual, que van començar a tocar i ballar a les 11 del matí. Després va haver dinar i la festa va acabar al voltant de les 18 h de la vesprada.

Ahir diumenge de matí, es va complir amb la tradició de dur ous al Convent de Sta. Clara per a demanar un bon oratge en falles. En l’acte va participar un gran nombre de fallers i falleres que van acompanyar a les falleres majors de Xàtiva, Patri Viñes i Marives Puchades.

A continuació, es va donar inici a la dansà organitzada per la Falla Murta, en la que també va haver una destacada participació de balladors de Xàtiva i altres municipis de la Costera. A les 14 h es va disparar la primera mascletada de falles, organitzada per la falla República Argentina, al Jardí de la Pau i, ja de vesprada, els més menuts van gaudir d’una Holly Party a l’Albereda.

A més a més. Durant el cap de setmana, un gran nombre de fallers, falleres, veïns i veïnes de Xàtiva han visitat València, en molts casos acompanyats de les seues xarangues, com ha quedat reflectit en nombroses publicacions a les xarxes socials.

Hui dilluns, a les 14 h, està prevista la segona mascletada de falles al Jardí de la Pau, patrocinada per Àngel Díaz Donoso i Pirotècnia Tamarit.