La conselleria convoca aquestes subvencions per a evitar els obstacles i facilitar la mobilitat de les persones majors 

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha destinat 500.000 euros per a les subvencions destinades a l’eliminació de les barreres arquitectòniques existents en l’habitatge propi o en aquells edificis o habitatges on resideixen persones majors. 

La directora general de Persones Majors, María José Pérez, ha explicat que aquestes ajudes van en la línia de les polítiques impulsades des del Consell per al foment de l’autonomia personal afavorint que les persones en situació de dependència puguen mantindre’s el major temps possible en el seu entorn. 

Amb aquest objectiu, la conselleria convoca anualment aquestes prestacions que estableix les quanties de les ajudes que es concedeixen en funció dels ingressos totals de la unitat familiar, el nombre de membres de la mateixa i el cost de l’activitat subvencionada, “fins a un màxim de 3.954 euros”, ha assenyalat la directora general. 

Les subvencions concedides es destinaran tant a l’eliminació de barreres arquitectòniques existents en l’habitatge propi com en l’edifici de la persona major que obstaculitzen la seua mobilitat, incloent aquelles transformacions o reformes que contribuïsquen a això. 

Podran ser beneficiaris de les prestacions econòmiques individualitzades les persones sol·licitants que reunisquen els següents requisits: 

  • Ser major de 60 anys. 
  • Que existisquen deficiències de caràcter motor o sensorial en el sol·licitant que li impedisquen o dificulten la seua mobilitat a través de mitjans normals. 
  • Que la sol·licitud estiga referida a elements relacionats amb les necessitats d’accessibilitat i comunicació, sent exclosos els que signifiquen una millora en la llar i/o edifici que no estiga directament relacionada amb els impediments físics i/o sensorials. 
  • Idoneïtat del sol·licitat per a cobrir la necessitat que requereix el sol·licitant, que s’acreditarà a través dels informes mèdic i social exigits en la corresponent convocatòria. 

El termini de presentació de les sol·licituds finalitza el pròxim 1 d’octubre i es troben disponibles en el portal de la Generalitat consultar ací, accedint als apartats ‘Guia Prop’, ‘Tràmits i serveis’.