Les activitats començaran esta vesprada amb la plantà d’una foguera elaborada per l’artista faller xativí Venancio Cimas

Les festes de Sant Joan, ha estat organitzades per l’Associació AHOXA amb la col·laboració de l’Ajuntament de Xàtiva i d’altres entitats locals com ara Adexa, Xàcex, Gent del Mercat, l’Associació Local de Djs o l’Associació de veïns del Barri Nord-oest.

Les activitats començaran esta vesprada amb la plantà d’una foguera elaborada per l’artista faller xativí Venancio Cimas, i que es plantarà a l’Avinguda Abú Masaifa, enfront de la plaça de la Telefónica. Posteriorment, tindrà lloc el sopar de la Nit del Ros, a les 21 hores, organitzat per l’Associació del Barri Nord-oest a la pista poliesportiva d’Ausiàs March, amb posterior concert en homenatge a Nino Bravo i Camilo Sesto.

Demà divendres, l’activitat s’iniciarà a l’Albereda d’11 a 13:30 hores, amb animació i minidisco infantil organitzada per Xàcex amb la col·laboració de la Mona i de l’Associació de Djs de Xàtiva. Ja a la vesprada, a les 19 hores tindrà lloc un concert del grup Cara B a la Plaça del Mercat organitzat per l’Associació Gent del Mercat, i a la nit es produirà la cremà de la foguera a mans de les Falleres Majors de Xàtiva. Per al dissabte 25 està previst un «Shopping day Sant Joan» a la plaça de la Telefónica de 11 a 21 hores, amb la participació de Xàcex, ADEXA i l’Associació Barri Nord-oest.

A més a més, el pàrquing del pavelló Francisco Ballester també albergarà una sèrie de cites musicals. Demà divendres es realitzarà la Nit Jove de Sant Joan, en horari de 18 a 1:30 hores, amb la participació dels grups Kvundy Swing i Shokes i dels Djs Pablo Mas, Ivan Suel, Mitch Van Staveren, Dany Asensy, Mareels, Jesús Ciges i Kike Samit. El dissabte, des de les 18 i fins a la 1:30 hores es podrà gaudir de la festa «Remember Made In Xàtiva», amb la participació dels Djs Arturo Roger, Coqui Selección, Nacho Penadés, Javi Patiño, Titin, Sagy, Ciber i Marcos Durán.

El president d’AHOXA, Richi Medina, va manifestar en la presentación dels actes que “iniciem aquesta activitat com a revulsiu en una època de l’any en què la nostra ciutat estava òrfena de festes perquè la gent puga eixir a gaudir al carrer”. Medina també ha convidat a la ciutadania a participar en totes les activitats programades.