Ontinyent projectarà en FITUR la seua gastronomia com a element d’atracció turística

A les 10 del matí, Ses Majestats els reis d’Espanya han inaugurat una nova edició de la Fira Internacional de Turisme FITUR 2024, que finalitzarà el pròxim diumenge 28 de gener. 

Enguany, Xàtiva promocionarà la Fira d’Agost com la fira més antiga de la Comunitat Valenciana, presentarà una guia gastronòmica local i d’esdeveniments anuals, i l’organització d’una trobada de Turisme inclusiu. També està prevista la realització d’un showcooking a càrrec del restaurant “Casa Conxa” titulat “Un passeig pels sabors de la Fira de Xàtiva. Del tradicional esmorzar firero a l’arròs al forn de Xàtiva”. 

Xàtiva ocuparà la sala de presentacions de Fitur hui dimecres, a les 17 h, per a presentar la guia gastronòmica i d’esdeveniments anuals de la ciutat. Demà dijous, a les 12.30 h, en l’espai gastronòmic, tindrà lloc un showcooking a càrrec de Casa Conxa, per a la promoció dels esmorzars fireros i l’arròs al forn tradicional de la capital de la Costera. També demà, a les 17.30 h, en l’espai Plaza Central del pavelló de la Generalitat, es donarà a conéixer, mitjançant un video promocional, la Fira d’Agost de Xàtiva com la més antiga de la Comunitat Valenciana i es presentarà una trobada de turisme inclusiu autonòmic que albergarà la ciutat al llarg de l’any. 

Per la seua banda, Ontinyent projectarà en FITUR la seua gastronomia com a element d’atracció turística. L’Ajuntament d’Ontinyent ha treballat conjuntament amb l’associació d’hostalers AHVAL en la creació d’una marca gastronòmica local per potenciar el sector. Hui dimecres, a les 18:30 hores, tindrà lloc la presentació d’aquesta marca conjuntament amb una degustació de plats elaborats per establiments d’AHVAL i el repartiment d’un centenar de caixes amb diverses classes d’embotit tradicional local envasats al buit. 

La Mancomunitat de la Canal de Navarrés presentarà hui dimecres, a les 17.40 h, la iniciativa “Caminos inclusivos en la Canal de Navarrés. 

La Diputació de València acudeix a la 44a Fira Internacional de Turisme amb la seua proposta turística que, sota el lema ‘Espectacular’, vol posar en relleu la província recolzant-se en la nostra gastronomia, la nostra cultura, la nostra naturalesa i el nostre patrimoni material i immaterial”. La marca “València Turisme” acompanyarà un any més a les principals destinacions turístiques de la província amb un estand de 205 metres quadrats, integrat en l’espai expositiu de la Comunitat, en el qual participaran 34 municipis i cinc mancomunitats. Sota el paraigues de la Diputació de València, els ajuntaments d’aquestes localitats celebraran durant la fira prop de 100 activitats entre les quals s’inclouen presentacions d’experiències turístiques, showcookings, tastos de productes i activitats de dinamització de cara al cap de setmana, que és quan Fitur obri les portes al públic en general.