L’objectiu de l’acord és determinar la posada en servei d’una oficina, la dotació d’una estabilitat financera i mitjans materials i personals

El vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, i la presidenta de la Mancomunitat de Municipis la Costera-Canal i alcaldessa de Vallada, María José Tortosa, han signat un conveni per a la posada en marxa d’una oficina amb servei de finestreta única en matèria d’habitatge, rehabilitació i regeneració urbana, integrada en la xarxa Xaloc. 

L’objectiu de l’acord és determinar la posada en servei d’una oficina, la dotació d’una estabilitat financera i mitjans materials i personals, a més de prestar un servei a la ciutadania de manera contínua i amb qualitat. 

Per això, per a una major eficiència es fa necessari encomanar la gestió, informació, mediació social i assessorament en aquestes matèries a favor de les entitats locals, com la Mancomunitat de la Costera-Canal. 

Héctor Illueca ha agraït a la Mancomunitat la seua predisposició a col·laborar amb la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge en la implantació en l’àmbit municipal de les polítiques d’habitatge, subratllant que “l’oficina Xaloc significa un pas fonamental per a canalitzar els fons europeus de rehabilitació i de promoció pública cap a tots els municipis i comarques del nostre territori i, en aquest cas, de les comarques de la Costera i la Canal de Navarrés. 

En l’acte de la signatura també han sigut presents el director general de Coordinació de la Vicepresidència Segona, Marc Aparisi, i alcaldes i representants municipals de la Mancomunitat. Entre ells, els alcaldes de Xàtiva, Roger Cerdà, Alcudia de Crespins, Pepe Garrigós, Montesa, José Barberá, Cerdà, José Luis Gijón, Llanera de Ranes, Antonio Lluch, Moixent, Guillermo Jorques, Novetlé, Rafael Vila, Rotglà, Amador Climent, i l’alcaldessa d’Énguera, Matilde Marín, així com regidors d’altres municipis com Llosa de Ranes i Llocnou d’en Fenollet. 

El conveni permet la creació d’una oficina d’habitatge, rehabilitació i regeneració urbana que donarà cobertura als municipis que integren la Mancomunitat La Costera-Canal. Per a això, la Vicepresidència destina un total de 436.697 euros. Durant 2022 s’invertiran 41.197 euros i els dos anys següents s’estableix la quantitat de 197.750 euros cadascun. Aquest conveni finalitzarà el 31 de desembre de 2024.