El Familycash femení cedeixen per un igualat 2-3 i arrapen un punt al líder i imbatut Leleman València

Una setmana més es van suspendre diversos partits de la superliga2 per coronavirus, i dues trobades de la categoria juvenil femenina i cadet masculina en el qual havien de participar dos equips de Xàtiva. La pròxima jornada l’equip masculí viatjaran a Sabadell per a jugar el dissabte 12 de febrer a les 16 hores en el pavelló Les Naus del Club Natació Sabadell. Mentre que el conjunt femení viatjarà a Benidorm també el dissabte a les 16 hores, en partit de rivalitat en la lliga de plata espanyola.

Familycash Xàtiva masculí continua sumant i aconsegueix la quarta victòria consecutiva en la Jornada 15 de la superliga2. Els de Xàtiva van guanyar per 3-0 al Sayre Decimas de Las Palmas de Gran Canaria (25-20/25-18/25-13). Els d’Hernán Pesci i Claudio Fantin van realitzar un partit seriós, en el qual van aconseguir mantindre una regularitat en tots els sets. En el primer set els de Xàtiva van eixir molt motivats a la pista i van trobar resistència de l’equip canari (5-4), que amb un joc ràpid van aconseguir una bona efectivitat. El conjunt local aconseguia trencar la igualtat forçant el primer temps mort dels visitants amb 8-4. Els xativins van anar incrementant la diferència en el marcador i amb 20-12 els canaris van haver de sol·licitar el segon temps mort. Els de Xàtiva van continuar defensant i atacant amb efectivitat mentre que els visitants van intentar retallar la diferència (25-20). En la segona mànega el marcador transcorria amb major igualtat, els canaris no es resignaven a cedir i els dos equips lluitaven cada pilota (10-9). Els locals van treballar a preu fet en bloqueig i atac i de nou van aconseguir trencar la igualtat (16-11). Els visitants van lluitar a contra corrent, arriscant fora mida, però amb 20-14 van haver de sol·licitar temps mort. Els de Xàtiva van guanyar finalment per 25-18 i es van col·locar amb un còmode 2-0 a favor. El tercer set va ser el més favorable de tot el partit per als de Xàtiva (13-5). L’avantatge aconseguit en el marcador va permetre als de Xàtiva jugar amb comoditat i introduir canvis en l’equip, en el qual destaquem l’últim punt del partit, amb la passada de Matías Romero perquè Guillem García Roca tancara el set i la trobada amb una bona rematada. La notícia és que Guillem García tornava a la seua posició en l’alta competició, quatre-cents quaranta-un dia després de la seua greu lesió de lligaments del genoll.

El Familycash Xàtiva voleibol femení, cedeixen per un ajustat 2-3 enfront del Leleman València (25-20/25-22/15-25/19-25/5-15). Grandíssim partit el viscut la vesprada del dissabte 5 de febrer en el Pavelló Municipal de Voleibol de Xàtiva entre el Familycash Xàtiva Voleibol i el Leleman València, amb un resultat 2 a 3 favorable a les de la capital. Tots dos equips tornaven a trobar-se, aquesta vegada en la pista xativina, en el que es presumia una trobada amb alt de nivell d’intensitat i rivalitat en tractar-se d’un *derby. Arrancaven colpejant les de Larry Creus i José Manuel *Marti en el primer set, en el qual es van mantindre sempre per davant en el marcador, espentades pels punts de Laura Mascarell i Laura Navarro, amb grans defenses i una bona faena amb el servei que posava en seriosos destrets a la recepció del Leleman. Al final, el set es quedava del costat xativí per 25-20. En la segona pispa amb ràpida reacció de les de la capital que dominaven la primera part (4-8), però una vegada més el servei de les de Xàtiva feia trontollar l’estabilitat en la recepció valenciana, que semblava no trobar el seu lloc en el camp. Una sèrie de bones accions, destacant els punts finals de l’acabada d’incorporar Henar Martínez, feien a les de La Costera emportar-se el segon set per 25-22. Les de Xàtiva s’avançaven per 2-0 amb una gran faena i s’asseguraven un punt. Un moment clau del partit, on el líder invicte del Grup C de la Superliga 2 Femenina, estava contra les cordes. Un ajust en el septet del Léleman, passant a la veneçolana Juliennis Regalat a la posició d’oposada i donant entrada a la joveníssima Olcina, donava a les de la capital la frescor necessària per a donar-li la volta a la trobada, dirigides per la colocadora cubana Silie Frometa. Dominant el joc en la xarxa, especialment per la xativina Patricia Calabuig, el Leleman no donava opció a les de Xàtiva en cap moment dels dos següents sets, i excepte una tímida reacció de les locals al final del quart, aconseguien donar la volta al partit (15-25 i 19-25). Un cinqué set amb les espases al capdamunt, va mantindre la mateixa tònica que els dos sets anteriors, on el València va fer valdre la seua condició de líder invicte. Una gran faena en la xarxa, amb una gran presència física, al costat dels errors de les xativines, encara que no van deixar de lluitar en cap moment, decantaven el derby a favor de les de la capital.