El partit masculí del Familycash Xàtiva va ser molt disputat, i se’l va emportar per la mínima 2-3 el Lleida

Victòria treballada i dos valuosos punts per al Familycash Xàtiva voleibol femení per 3-2 contra l’Arona Tenerife Paradisse Park en partit disputat dissabte passat en el pavelló de voleibol xativí corresponent a la dotzena jornada de la lliga de plata espanyola. Les de Rafa Mora aconsegueixen la tercera victòria consecutiva contra un rival complicat que en aquests moments ocupa la cinquena posició en la classificació, les de Xàtiva queden ara a quatre punts del Tenerife. Un partit que començaven dominant les de Xàtiva que van treballar molt bé en el servei i defensa, amb un atac contundent (25-17). El segon set va marcar l’esdevenir del partit, les canàries van arriscar fora mida però la sensació de control la tenien les locals després de remuntar cinc punts de diferència (11-10). Aprofitant errors no forçats del conjunt xativí, l’Arona s’avançava de nou en el marcador (18-22). Tibarien la corda les de Xàtiva, que van aconseguir retallar a 22-23. Un emocionant final va caure del costat canari per 23-25. Van tornar a la càrrega les de Xàtiva en el tercer set, aconseguint un avantatge que els va permetre arriscar i dominar amb relativa claredat per 25-20. Quan l’equip canari semblava estar contra les cordes treia la seua millor versió amb un gran servei i un excel·lent atac, dominant el quart set i forçant el desempat. Un cinqué set dominat clarament de nou per les de Xàtiva, que van anar assegurant la victòria en cada acció (15-8).

Partidas de tots dos conjunts i derrota per 2-3 del Familycash Xàtiva masculí contra el Rodi Balafia Lleida, en partit disputat dissabte passat en el pavelló de voleibol de Xàtiva corresponent a la dotzena jornada. Els catalans es van emportar una trobada d’infart que el nombrós públic assistent va gaudir de valent, i que per xicotets detalls podia haver caigut per a qualsevol de tots dos conjunts. Els d’Hernán Pesci, que mantenen la quarta plaça en la classificació, van dominar clarament el primer set sense donar massa opcions a un equip visitant que vènia amb moltes guanyar de puntuar (25-20). El segon set va resultar una de les claus del partit, els de Lleida van posar una marxa més, als de Xàtiva els començava a costar una mica més puntuar. Grans defenses de tots dos conjunts. El marcador transcorria molt igualat 10-8. Els xativins van saber gestionar la renda (18-15), però en el tram final es van embossar, sabíem que serien els xicotets detalls els que marcarien el final, i els visitants van empatar (20-20). Un final d’infart que va caure del costat visitant per 23-25. Quasi un calc del tercer set, en el qual els catalans aconseguien donar-li la volta al partit per idèntic marcador (23-25). En el quart set els de Xàtiva van tornar a dominar, no amb tanta claredat com en el primer set, però van aconseguir forçar el desempat davant un equip visitant que havia perdut una mica de manxa. Un cinqué set molt emocionant amb el public fent costat als de Xàtiva, però que van aconseguir encarar amb major facilitat de l’esperada els catalans (6-8), van reaccionar els locals (8-8), però en el canvi de pista els visitants van saber rendibilitzar millor les jugades (10-13). Lluitarien fora mida els locals (12-14), però els de Lleida no van fallar i es van anotar el parcial.

En les categories de Base. Tres victòries en tres partits disputats. Els equips juvenils de la primera divisió autonòmica van guanyar. El Familycash femení a Xàtiva per 3-0 contra l’Alacant 2000, en un bon partit, mentre que el conjunt masculí feia el propi al Campello, on diumenge passat van guanyar per 0-3 en una trobada que van acabar dominant. Una bona victòria també per al Xàtiva juvenil femení en la segona divisió autonòmica per 1-3 en la pista del CV Altamira, amb bona actuació de les xativines.