5 ors, 2 plates i un bronze va ser el balanç dels xativins

Diumenge passat 11 d’abril el Pavelló Municipal de la Fuensanta en la localitat de València va ser l’escenari del Campionat Autonòmic de Bàdminton en les categories Sub-19 i Sènior, on es van reunir un total 87 esportistes, entre els quals es trobaven el grup de set jugadors del CB Xàtiva.

Els sènior del club xativí no van defraudar i van aconseguir un total de set medalles, demostrant que es troben en un gran moment de forma i joc.

En la categoria A1-A2 on en la prova de dobles mixt la parella formada per Julio Martín i Inma Aparicio (CB Enguera) van disputar la primera posició del grup enfront de MªJosé Mompó i Victor Buades (CB Aspe) aconseguint la victòria per 21-13 i 21-15. Aconseguint d’aquesta manera l’or i la plata. En aquesta mateixa categoria, la parella formada per MªJosé Mompó i Inma Aparicio es feien amb l’or en la prova de dobles femení.

En les categories C1 i C2 gran rendiment dels esportistes xativins en la prova d’individuals on tant Santiago Villanueva com José Luis Llopis van aconseguir superar la fase de grups i les semifinals per a enfrontar-se entre ells en la final, que es va decantar del costat de José Luis per un ajustat 21-16 i 21-19, sumant un nou or i plata per als xativins. 

En la prova de dobles masculí Santiago Villanueva i Luis Gómez (C.B Sant Ferran de València) van aconseguir un bronze que bé podria haver sigut una mica més en escapar-se’ls per la mínima dos partits molt ajustats en el marcador.

Per últim, Carlos Martínez, en la categoria súper veterà plus (SV+), va tornar a demostrar el seu gran treball diari sumant dos ors tant en l’individual masculí i con en els dobles al costat del seu company Anil-Kumar Bhardwaj (CB San Fernando).

D’altra banda, el passat cap de setmana es va disputar en Cartagena una nova prova nacional destinada a joves esportistes, concretament el Màster Joves Sub-13 i Sub-17, on van participar set esportistes del Club Bàdminton Xàtiva.

Els esportistes xativins es retrobaven amb la competició després de tres mesos sense poder disputar cap mena de torneig i malgrat la falta de ritme de competició van tindre un bon rendiment en termes generals. El balanç és positiu després de col·locar tres parelles de dobles en quarts de final i un esportista en huitens en l’apartat individual on cal continuar treballant amb major intensitat. 

El Club Bàdminton Xàtiva afronta un nou cap de setmana carregat de competicions, en aquesta ocasió centrades en els “Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana” i el TTR Absolut/Sènior.

Dissabte, en el Pavelló Municipal de Voleibol de Xàtiva, es reprendrà la competició dels “Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana” amb la disputa de la segona jornada de la categoria aleví. Una nova cita que comptarà amb la presència d’esportistes del C.B Xàtiva i de la E.D.M de Bàdminton Xàtiva així com de la resta de clubs i escoles de la resta de la província.

D’altra banda, els esportistes Sub-17 es desplaçaran fins a El Campello per a disputar la segona jornada del circuit autonòmic dels JJEE en la categoria cadet.

PEr últim, la jornada del diumenge 18 de maig els jugadors xativins tornaran a desplaçar-se fins a la província d’Alacant, en aquesta ocasió per a disputar un nou torneig territorial de les categories sènior i absoluta. La localitat de Xàbia serà l’encarregada d’acollir als 94 esportistes inscrits, entre els quals es trobes diversos esportistes del CB Xàtiva de les categories sènior i sub-17, aquests últims participaren en la categoria absoluta per a acumular hores de competició i experiència de cara a les pròximes cites en la seua categoria.