Campionat Clausura E.E.M Bàdminton Xàtiva

Del 9 a l’11 de juny la localitat alacantina del Campello es va convertir en l’epicentre del bàdminton internacional amb l’organització de l’IBERDROLA Spanish Júnior International 2023 que va reunir 150 esportistes de 16 països, entre ells, Tailàndia, l’Índia, Unió dels Emirats Àrabs, Dinamarca, Alemanya, etc… 

Igual que la passada temporada el Club Bàdminton Xàtiva va comptar amb dos representants en aquest esdeveniment, d’una banda, Vicent Molina que repetia participació i d’altra banda Andrea Orquín, que participava per primera vegada. Els xativins van partir amb l’objectiu de realitzar unes bones trobades posant en pràctica tot l’han aprés i entrenat en els últims anys i aprendre el màxim possible tant dins de la pista com fora d’ella, observant els partits de les diferents proves i que sens dubte van ser una gran referència.

En l’apartat purament esportiu, iniciem la crònica per la jornada del divendres 9 de juny on el primer a entrar en acció va ser Vicent Molina enfront de l’alemany Kevin Baum, un dels caps de sèrie. Un partit on Kevin va jugar amb molta paciència i ral·lis molt llargs per a provocar les fallades de Vicent, alternant amb canvis de ritme que sorprenien el xativí que acabe cedint per 21-5 i 21-11 en un segon set on ja va aconseguir contrarestar alguns dels aspectes del joc de l’alemany.

A les 14.30h va ser el torn de la prova de dobles mixt on Andrea trepitjaria el tapís d’un esdeveniment internacional per primera vegada. En aquesta ocasió Vicent i Andrea es van enfrontar la parella formada per Marc Martin i la suïssa Leila Zarrouk en la ronda de setzens de final. La trobada va comptar amb algunes fases, sobretot la inicial del segon set, on els xativins van ser capaços de mantindre’s prop dels adversaris, però en el moment que aquests augmentaven la pressió aconseguien distanciar-se i tancar els dos sets amb comoditat per 21-10 i 21-11.

La jornada del divendres la va tancar Andrea amb la disputa del seu partit d’individuals enfront de l’espanyola Cristina Teruel, i cap de sèrie número dos del torneig. La xativina va realitzar una bona trobada, sobretot en el primer set on es va mostrar més sòlida i consistent en el seu joc, però l’andalusa va acabar per imposar-se per 21-14 i 21-11.

Ja en la jornada del dissabte 10 de juny, el torn va tornar a ser per a Andrea, en aquesta ocasió al costat de la seua companya Claudia Gallego del C.B Infant de Múrcia, per a disputar la prova de dobles femení. La parella composta per les escoceses Katrina Chan i Ishbel Mccallister van ser les seues adversàries en la ronda de setzens de final, una parella molt sòlida i agressiva que no va donar cap moment de respir les espanyoles que malgrat la seua insistència i esforce van acabar cedint per 21-5 i 21-9.

En resum, una nova experiència internacional al costat de jugadors d’un nivell molt elevat i que esperem siga del màxim profit perquè els esportistes xativins continuen avant amb la seua progressió i millora com a esportistes.

Campionat Clausura E.E.M Bàdminton Xàtiva

El dimecres de la setmana passada va tindre lloc el tradicional Campionat Clausura E.E.M Bàdminton Xàtiva que s’organitza anualment com a motiu de la conclusió dels entrenaments de la E.E.M de Bàdminton.

El torneig es va celebrar 18.00h a 20.30h en les instal·lacions municipals del Pavelló Francisco Ballester de Xàtiva i va comptar amb una gran participació, perquè es van reunir 32 esportistes de diversos clubs i escoles, d’una banda, els propis esportistes de la E.D.M de Bàdminton i dels clubs convidats, C.B Xàtiva, C.B Énguera i de l’extraescolar del Col·legi Cervantes de Canals.

Els jugadors van poder gaudir d’una jornada de partits on a part de gaudir amb el seu esport favorit, van tindre l’oportunitat de conéixer a altres companys i de jugar amb ells i divertir-se practicant esport. Per a donar per conclòs l’acte s’entregue als participants els diplomes per haver completat l’E.E.M i per la participació en el torneig, així com un obsequi per a tots els participants.

Finalment, agrair al Club Bàdminton Énguera i al Col·legi Cervantes de Canals la seua implicació i gran acolliment que van tindre a la invitació de l’Escola Esportiva Municipal.