El concurs va tindre lloc a les 20 h en la Seu de Xàtiva, on cada estudiantina va rivalitzar per a oferir el seu millor espectacle

Dissabte passat, la ciutat de Xàtiva va viure una jornada festiva en la qual els pasdobles i la música de les guitarres, bandúrries, tambors i acordions va amenitzar els carrers Montcada, Albereda i la plaça del Mercat amb el I Certamen d’Estudiantines de la Comunitat Valenciana organitzat pel Rotary Club de Xàtiva, amb la col·laboració de l’Ajuntament. 

La jornada festiva va començar a les 11 h a la Casa de la Cultura amb la recepció de les estudiantines participants: L’estudiantina femenina de Medicina, Dret, Arquitectura Tècnica i Perits de València, les de Dret d’Alacant i Castelló, així com l’estudiantina “Cuarentayuna” i de Magisteri de Castelló. 

Seguidament, totes elles van desfilar per l’Albereda oferint al públic el millor dels seus repertoris per a acabar en la plaça del Mercat. Posteriorment, a les 17 h, les huit estudiantines van competir per a realitzar la millor ronda a les Falleres Major i Infantil de Xàtiva, que van gaudir de l’espectacle des del balcó principal de la Casa de Cultura. Al costat d’elles van estar la presidenta de Rotary Club Xàtiva, Pepa Esparza, la regidora de Cultura, Raquel Caballero, i el governador electe del Districte 2203 de Rotary, Pepe Ibáñez. 

El concurs va tindre lloc a les 20 h en la Seu de Xàtiva, on cada estudiantina va rivalitzar per a oferir el seu millor espectacle davant un públic entregat que va corejar totes les cançons, culminant amb l’actuació conjunta de les huit estudiantines enfront de la imatge principal de la patrona de la ciutat en homenatge a la Mare de Déu de la Seu. 

Finalment, i després de conéixer la decisió del Jurat, es van atorgar els corresponents premis de les diferents categories estipulades en les bases del certamen. 

El Primer Premi es va concedir a l’estudiantina de Dret d’Alacant, el Segon Premi a la de Medicina Femenina de València i el Tercer Premi va ser compartit per l’estudiantina de Magisteri de Castelló i la “Cuarentayuna”. 

Com a millor instrumentista es va premiar al contrabaix de l’estudiantina de Dret de Castelló mentre que el premi a la millor pandereta el va aconseguir Magisteri de Castelló i el de millor veu va ser per a l’estudiantina de Dret d’Alacant. 

El premi a la millor bandera va recaure en l’estudiantina de Perits de València mentre que el títol de millor ronda el va obtenir Medicina Femenina de València, el de millor Cercavila, la de Magisteri de Castelló i, finalment, David Calvo Carceller va ser triat millor tuno d’aquest I Certamen de la Comunitat Valenciana.