L’Ajuntament del Genovés ha contractat un estudi per a conéixer el potencial fotovoltaic del municipi

L’Ajuntament del Genovés ha contractat un estudi per a conéixer el potencial fotovoltaic del municipi, dissenyar una estratègia per descarbonitzar els consums d’electricitat municipals a través de la instal·lació de plaques fotovoltaiques i l’impuls de la primera comunitat energètica al municipi. A més, el Genovés desplegarà un mapa solar interactiu amb el qual promoure l’autoconsum i les comunitats energètiques al municipi, facilitant a la ciutadania conéixer els impactes ambientals i econòmics a les seues propietats dins del municipi.

Segons ha explicat l’alcalde del Genovés, Pere Revert, “fem una aposta ferma per la transició ecològica del nostre municipi, volem conéixer com serà la transició i com ens pot ajudar l’energia solar. A més, tenim clar que volem que els nostres ciutadans estiguen en el centre d’aquesta. Des del consistori volem ser exemple per a la nostra ciutadania i a més facilitar-los al màxim participar de forma activa i beneficiar-se a través del model de comunitats energètiques. I esperem que aquest model puga també ajudar a pal·liar la pobresa energètica al municipi”.

A través d’aquest estudi l’Ajuntament obri el camí cap a un nou model energètic al municipi de la Costera, basat en la sobirania energètica i l’energia en mans dels ciutadans. Aquests resultats seran de gran utilitat per fixar l’estratègia i rumb del consistori, així com per a empoderar a la ciutadania i sumar-la de forma activa a la transició energètica del Genovés.

Aquest treball estarà elaborat per l’empresa ImpactE amb l’objectiu de promoure comunitats energètiques, reduir emissions i despeses econòmiques i fer pública tota la informació derivada de l’estudi perquè la ciutadania i les empreses i autònoms locals estudien les seues inversions en aquesta matèria amb la màxima informació. L’Ajuntament pretén continuar amb la seua aposta ferma per aquest model amb jornades participatives i d’informació per a la ciutadania.