L’entitat fa balanç de la seua actuació i presenta els projectes més immediats

Com el primer dilluns de cada mes d’octubre, hui se celebra a Espanya el Dia de l’Educació Financera, destinat a reflexionar sobre l’actuació i el tractament que organismes i entitats estan donant a una matèria tan intrínseca a la vida quotidiana de cada persona i de cada empresa. I és que contínuament hem de prendre decisions que afecten la nostra economia. Tindre uns coneixements bàsics és essencial tant en l’àmbit familiar com en l’àmbit professional o empresarial, més encara considerant que el nivell de coneixements financers a les nostres comarques, a la Comunitat Valenciana i a Espanya continuen estant per davall del nivell mitjà internacional, una situació que ens deixa en desavantatge.

El Dia de l’Educació Financera, hui, invita a organismes i entitats a exposar les seues actuacions en este aspecte.

Fundació Caixa Ontinyent continua impulsant el seu programa d’educació financera, d’acord amb una innovació que facilita l’accés i l’aprenentatge, d’una digitalització que permeta que la que formació i la informació siga accessible a totes les persones des de qualsevol dispositiu, i d’una àmplia varietat de temes relacionats amb les finances.

Es tracta d’un programa totalment gratuït per als usuaris, posat en marxa en 2016, i que, des d’aleshores, ha sigut utilitzat per 76.178 persones: 56.801 a través de la web i xarxes socials, 3.077 en cursos, tallers i conferències presencials i 16.300 en l’app interactiva.

D’entre les activitats que la Fundació Caixa Ontinyent està portant a terme, cal destacar:

  • La convocatòria de la primera edició del “Concurs escolar sobre coneixements financers” dirigit a l’alumnat de 4t d’ESO de qualsevol centre educatiu de la Comunitat Valenciana.
  • S’està treballant en la creació d’una nova web que contindrà tota la informació relativa al programa.
  • App interactiva “Els contes de Dino”.
  • Formació en línia per al professorat a través dels CEFIRE de Xàtiva i Xest.
  • Tallers per a centres educatius sobre les temàtiques diverses.
  • Llançament d’una sèrie de vídeos curts amb consells financers sobre la fiança del lloguer, les despeses escolars, com estalviar energia en casa, etc.