Els primers en realitzar la visita han sigut els alumnes del C.P. Taquígraf Martí

Les tradicionals visites de grups d’escolars als camps d’alls de la ciutat donen inici a la cinquena edició de FirAll, fira de l’all tendre de Xàtiva, i segons informen des de l’organització, degut a la gran demanda d’aquesta activitat s’han avançat uns dies per a donar resposta a les peticions dels centres educatius de la ciutat.

Els primers en realitzar la visita han sigut els alumnes del C.P. Taquígraf Martí, els quals gaudiren de l’activitat la passada setmana. Les visites als bancals continuaran al llarg dels propers dies, fins dijous 20 de febrer. Amb estes visites els escolars poden conèixer els detalls d’un conreu tradicional associat a la producció de l’all tendre de Xàtiva, gràcies a les explicacions del productor d’alls José Guerola i de Pep Gimeno Botifarra, que fan de guies en les visites.

Els punts forts de la programació de FirAll 2020 es concentraran al llarg del cap de setmana, entre divendres 21 i diumenge 23 de febrer. Divendres, a partir de les 19:30 de la vesprada a la Plaça del Mercat, tindrà lloc un concert musical de «Los chicos del Swing» i una degustació de tapes d’alls tendres a càrrec de l’Associació Gent del Mercat. Dissabte 22 a les 10 del matí s’inaugurarà a l’Albereda Jaume I el mercat de productes ecològics, artesans i de proximitat, es celebrarà un esmorzar popular amb alls tendres organitzat per La Unió de Llauradors i Ramaders, i també es farà una visita guiada a un camp d’alls tendres, amb la guia de Pep Gimeno Botifarra i José Guerola, eixint des de la Font del Lleó, per a la que cal apuntar-se prèviament al correu electrònic promocioeconomica@ayto-xativa.es.

Dissabte a les 12h del migdia els més menuts gaudiran d’una actuació musical, a les 17h de la vesprada tindrà lloc el III Concurs de lligar alls tendres, organitzat per Bankia, i un reconeixement als allers més majors a partir de les 18 de la vesprada. A més a més, també es realitzarà el II Concurs de Truita d’Alls Tendres, organitzat per ADEXA. Finalment diumenge dia 23 tindrà lloc, a partir de les 10 del matí, la Mitja Marató de Xàtiva, organitzada pel Club Ajos Xàtiva, i a les 11 del matí la Plaça del Mercat albergarà una calçotada popular organitzada per Gent del Mercat, amb actuació musical de The Handmakers.

Per a més informació es pot visitar la pàgina web www.firall.es