Gael Fraile, del Col·legi Claret, campió de la Lliga Escolar

El divendres 7 de juliol, a partir de les 19:30, les instal·lacions del CEIP Attilio Bruschetti començava a rebre als participants de la 4ª prova de la Lliga Escolar Local de l’Esport d’Orientació 2022/2023  que va estar organitzada pel CAX Orientació. 

Els orientadors més menuts completaren un circuit curt que va transcórrer pel centre educatiu, el Jardí del Bes, la zona de la muralla més pròxima al jardí, i a partir dels alevins (que tenien la prova llarga cronometrada) i els adults que van voler provar amb les curses d’orientació , se’ls ampliava el mapa fins a la plaça de Sant Pere i el carrer Puig. I per la nit, després del sopar popular, les 150 persones que havien acudit a la cita, participaren en el Joc-Orientació de Sant Fermí.

En la 4ª prova de la Lliga Escolar, la cursa llarga comptava amb un total de 15 controls i va ser una prova entretinguda on el primer classificat va ser Martín Aragón (CEIP Jacint Castanyeda), la segona Irene Sanchis (CEP Gozalbes Vera) i el tercer Nacho Reig (CEIP Jacint Castanyeda).

La Lliga Escolar Local de l’Esport d’Orientació 2022/2023 ha comptat amb la col·laboració de Decathlon Xàtiva i de la Clínica Dental Dr. Carralero i el suport de l’Ajuntament de Xàtiva. Al final s’han celebrat quatre proves en diverses instal·lacions educatives xativines, la primera fou en el CEP Gozalbes Vera, després l’IES Doctor Lluís Simarro, la tercera en el CEIP Jacint Castanyeda i finalitza en el CEIP Attilio Bruschetti. Per a la classificació final, comptaven els tres millors resultats i el guanyador de la primera Lliga Escolar d’Orientació ha estat Gael Fraile (Col·legi Claret), en segona posició Sofia Sanchis (CEIP Gozalbes Vera) i en la tercera Martín Aragón (CEIP Jacint Castanyeda).

A partir de les 22:30 h., ja de nit i carregats amb el frontal, començava la cursa nocturna de Sant Fermí, on després de cantar i demanar protecció al Sant, començava una prova score on els corredors havien de passar per les balises elegint lliurement el pas dels controls seguint l’estratègia que els facilitarà l’arribada a meta en el temps estipulat amb la dificultat que no els pillaren els diversos bous que corrien pel circuit i que podien pillar als corredors i s’intercanviaven els papers. La vetlada finalitzava al voltant de les 11:30 h.

         Des de la Secció d’Orientació del CAX volem agrair a totes i a tots els participants que ens han acompanyat en aquesta Lliga Escolar, així com als nostres col·laboradors. Davant els ànims i les ganes de més proves, el CAX Orientació es planteja donar continuïtat a la Lliga. 

         I ara amb l’estiu, els orientadors xativins aturen la seua activitat fins a setembre, on es reprendrà de nou la temporada 2023, en concret a Bezas (Terol) que serà una prova puntuable per a la Lliga Autonòmica (LACV).