L’import de la subvenció, concedit per Labora Servei Valencià d’Ocupació i Formació i pel Ministeri de Treball i Economia Social dins del programa AvalemTerritori, ha ascendit a 240.000 €.

El Pacte Territorial Costera-Canal finalitza demà, 31 de març, el seu sisé projecte experimental “Impulsant la Costera-Canal”, amb un balanç final molt positiu.

Durant quasi dotze mesos, s’ha assessorat a prop de 300 usuaris, destacant l’elevada participació de dones durant el projecte, amb un 56% del total. El municipi amb més participació en aquest servei ha sigut Énguera amb 65 usuaris, dels quals 31, han obtingut un contracte laboral durant l’execució del programa. Li segueixen, l’Alcúdia de Crespins (44); el Genovés (25), Lloc Nou d’En Fenollet (16); Moixent (17), Navarrés (14) i Bicorp (9).

En els municipis de la Llosa de Ranes, Novetlè i Torrella s’ha arribat al 100% d’inserció laboral. A aquests municipis els segueixen Bicorp, amb un 67%, el Genovés amb un 60%, Navarrés amb un 57%, Moixent amb un 53%, i l’Alcúdia de Crespins i Énguera amb un 48%.

Els sectors d’inserció han sigut molt variats, repartint-se de manera equitativa entre el sector agrícola i forestal, industrial, construcció, serveis i programes municipals i mancomunats per a la inserció laboral, com ara tallers d’ocupació. En menor mesura, apareix també l’hostaleria.

L’equip tècnic especialitzat ha atés 60 empreses i persones emprenedores. Una dada a subratllar és el nombre de joves que han fet ús d’aquest servei. En concret, 10 han sol·licitat assessorament a través de l’oficina Emprenjove de Xàtiva, amb la qual, el Pacte col·labora des dels seus inicis.

De les persones ateses, 33 han sigut homes i 27 dones i la quantitat de sol·licituds presentades ha sigut similar a les comarques de la Costera i la Canal de Navarrés. Per sectors d’activitat, el comerç de venda directa i serveis, han sigut els més nombrosos.

Destaca també el servei d’acompanyament, tutorització i gestió de 8 ajudes EAUTOE, dirigides a persones desocupades per a convertir-se en treballadors autònoms de projectes innovadors.

La presidenta del Pacte Territorial de la Mancomunitat la Costera-Canal, M.ª José Tortosa ha valorat així el projecte.