Els 70 voluntaris i voluntàries van retirar una mitjana de 2,75 kilograms per persona

La segona part de l’Activitat «Fem Natura», organitzada conjuntament per la regidoria de Medi Ambient i pel Consell de la Joventut de Xàtiva, celebrada passat dissabte 8 de febrer, va reunir al voltant de 70 voluntaris i voluntàries que van recollir quasi 193 kilograms de residus, el que suposa 2,75 kilograms de mitja per persona.

L’activitat s’inicià a les 8:30 del matí de dissabte, des de la porta de l’Ajuntament de Xàtiva, i al llarg del matí es va proporcionar fruita, cafè i aigua per als assistents, que es van distribuir en tres zones per tal de realitzar l’arreplegada: la primera en Arcadetes-Cova Negra-Casa de la Llum, on es van arreplegar 10,45 kg, Casa de la Llum-Naixement de Bellús amb 57,6 kg, i pàrquing i zona de l’Aventador on s’arreplegaren 44 kg. Cal destacar que a aquestes zones acordades es va unir una arreplegada en el recorregut inicial, que no estava prevista, degut a la gran quantitat de deixalles escampades, especialment per la travessa i la carretera de Bixquert, i que van suposar més de 80 kg de fem arreplegat.

Entre els residus trobats destaquen canonades, ferros, joguets de plàstic, una pila de bany, un matalàs o fins i tot parts d’un cotxe, a més de nombrosos plàstics, papers, botelles, trossos de cristall, alumini i cigarrets.

La regidora de Medi Ambient Reme Sinisterra, ha declarat estar molt satisfets per la col·laboració de tots els voluntaris, i ha agraït especialment la implicació del Consell de la Joventut de Xàtiva, valorant com a molt positiva aquesta activitat de “Fem Natura”.

L’activitat va finalitzar al voltant de les 13 del migdia, encara que els organitzadors van realitzar posteriorment un exhaustiu triatge per tal de fer inventari de tot el fem trobat així com la neteja selectiva per tal de depositar-la a l’ecoparc de Xàtiva.