La competició de la Copa només la disputen els equips de categoria nacional

La temporada 2022-2023 del Club Voleibol Xàtiva ha començat molt prompte, amb la cita puntual de la Copa Comunitat Valenciana que disputen només els equips de la lliga professional superliga1, lliga de plata superliga2 i primera nacional, masculina i femenina. Un important torneig organitzat per la Federació de Voleibol de la Comunitat Valenciana i la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport.

L’objectiu fonamental de la Copa és la preparació per a les lligues regulars que donaran principi el dia 8 d’octubre de 2022. El Familycash Xàtiva femení viatjarà a Tenerife en la primera jornada, mentre que el Familycash masculí viatjarà a Lleida.

Mentre arriba la data de la primera jornada, esta disputant-se la Copa Comunitat Valenciana, així dissabte passat es va disputar en el Pavelló Municipal de Voleibol de Xàtiva el partit femení, un primer partit contra un rival molt dur.

Familycash Xàtiva van vendre molt cara la seua derrota contra un Benidorm molt reforçat que aconseguia la victòria per 1-3 amb parcials ajustats (19-25, 32-34, 25-17, 18-25).

Un autèntic partidàs per a començar contra un gran rival, que el nombrós public assistent dissabte passat al pavelló de voleibol va gaudir de valent malgrat la derrota de l’equip, sobretot pel nivell de joc que van oferir tots dos conjunts.

El primer set va transcórrer molt igualat, però les de Xàtiva van encadenar una sèrie d’errors que van donar avantatge al Benidorm (4-7), van reaccionar novament les locals (10-13) però les visitants van estar molt regulars i van tornar a augmentar l’avantatge. Finalment, el parcial va caure del costat visitant per 19-25. En la segona manega va canviar el panorama, un equip xativí amb molta major frescor i efectivitat en el joc portava la iniciativa (10-7), però les visitants van recuperar la seua eficàcia i el partit es va posar en taules (16-16). Continus intercanvis d’atacs i defenses mantenien la igualtat al marcador. Les de Xàtiva es van avançar 23-21 amb un gran joc, però Benidorm aconseguia de nou recuperar-se en el 24-24, que deixava obert el parcial. Un final d’infart que semblava no acabar mai i en el qual el Xàtiva va tindre diverses boles de set que no van saber aprofitar. Finalment va ser el Benidorm el que guanyava per un inusual 32-24, un resultat que es va convertir en la clau de la trobada.

Les de Xàtiva van eixir per totes en el tercer set, no es resignaven a anar-se de buit, es consolidava la recepció, la qual cosa va permetre construir millors jugades d’atac que els van fer dominar en el marcador guanyant finalment per 25-17 i retallant diferències, que d’haver guanyat el set anterior haguera suposat donar-li la volta al partit.

Un malbaratament físic que els va passar factura en el quart set en el qual va aparéixer el millor Benidorm, liderats per la veteranísima col·locadora cubana Frometa i la italiana Bruna Mautino. No obstant això, les de Xàtiva no es van enlairar en el marcador, obligant al temps mort visitant amb el 14-16. Una defensa espectacular del conjunt visitant no va permetre a les de Xàtiva fer els punts tan fàcilment i finalment es van emportar el partit les de Benidorm per 18-25.