En les categories de base va haver-hi 18 partits, un rècord de partits en una mateixa jornada que sumats als de superliga2 fan un total de 20 partits del Club Voleibol Xàtiva

El voleibol valencià tenia dissabte passat una doble cita en les lligues de plata espanyoles. Els equips masculins i femenins del CV Xàtiva i CV València es van enfrontar en la jornada dènou en el pavelló municipal de voleibol de Xàtiva.

Tres punts molt significatius per al Familycash Xàtiva voleibol femení que van guanyar per 3-1 al CV València. Les de Rafa Mora van realitzar un partit extraordinari aprofitant el factor pista i van estar ben abrigallades pel públic. En el primer set es van avançar per 7-3, però van reaccionar les visitants (8-7). Moments emocionants de joc, i de nou el Xàtiva a la càrrega, arriscant en servei i defensa (17-12). Reaccionava el València, que no van deixar de lluitar en cap moment (21-20), però les xativines van saber administrar la renda (25-23). En la segona manga canviava radicalment el panorama, el València dominó clarament, es va notar la millora en recepció i els seus atacants es van mostrar més segures (3-10). Les de Xàtiva van arriscar per a retallar diferències, però es van trobar enfront d’un conjunt molt sòlid (11-25). En la primera meitat del tercer set gaudim de les millors jugades del partit, els dos equips van ser ben conduïts per les colocadoras titulars: Maia Tomas del Xàtiva i Cate Ponce del València (8-6). No obstant això, el potent servei local posava en seriosos destrets a la recepció visitant, minvant les seues opcions d’atac, de la resta es va encarregar el bloqueig del Xàtiva (20-12). L’entrenador visitant va consumir els dos temps morts per a intentar parar a les locals, però no ho va poder aconseguir (25-15). En el quart set, va haver-hi igualtat en els primers compassos (3-3), però les visitants van patir de nou en recepció i van encadenar una sèrie d’errors en atac (11-3). Les imparables rematades de Dengl, Briggs, Martínez i Ferrer, així com l’engranatge col·lectiu de Xàtiva, que va funcionar a la perfecció en els moments claus, va incrementar les diferències fins al final, emportant-se un merescut triomf per 25-20.

Després del partit femení va arribar el torn del masculí del Familycash Xàtiva, que també van guanyar al CV València per 3-1. Trobada vibrant dels d’Hernán Pesci que van tirar avant un partit complicat davant un grandíssim rival que vènia a Xàtiva clarament per la victòria. En el primer set, presidit per la igualtat i jugades brillants en els seus primers compassos (6-5), cap dels dos equips aconseguia distanciar-se prou. Els atacants xativins van trencar la igualtat (14-9) obligant l’entrenador visitant a sol·licitar el seu primer temps mort. El València aconseguia retallar diferències amb un joc molt intens (17-15), que van obligar a Hernán Pesci a sol·licitar temps mort. Els potents atacs i la gran defensa xativina van aconseguir que s’imposaren per 25-18. La segona manga va ser la més igualada del partit, els visitants van mantindre un lleuger avantatge (11-13), van jugar sense complexos, el públic gaudia intensament del partit (16-17). Els de Xàtiva s’avançarien 22-21 per primera vegada en el set i van estar a punt de tancar-lo per 24-22 a favor, però els visitants, lluitant fora mida, li van donar la volta i es van anotar el parcial per 26-28. Un tercer set que va resultar tan igualat com l’anterior (12-12), amb continu intercanvi de colps que impedien dominar a cap de tots dos equips. El Xàtiva aconseguia un lleuger avantatge pel seu encert en diversos atacs consecutius, i aprofitant errors del València (16-13). No obstant això, tornava la igualtat (20-20) que posava un final incert. Diversos atacs efectius del Xàtiva en moments claus van impedir la reacció visitant (25-23). Els xativins van guanyar el quart set amb gran autoritat, molt regulars en defensa i atac, mentre que els visitants van perdre part de la frescor en el seu joc, i van cometre diversos errors no forçats que van acabar per impedir el seu marge de reacció (25-12).

En les categories de base va haver-hi 18 partits, un rècord de partits en una mateixa jornada que sumats als de superliga2 fan un total de 20 partits del Club Voleibol Xàtiva. Podem destacar que en la primera divisió autonòmica juvenil va haber el doble enfrontament del Xàtiva masculí enfront del Salesians d’Elx, els de Xàtiva van traure dos punts d’or en cedir per 2-3 el divendres a Xàtiva i per 3-2 el diumenge a Elx, en sengles partits molt igualats. Victòria del Xàtiva juvenil femení a Almoradí per 0-3. En la categoria sènior masculina de segona divisió autonòmica, el doble enfrontament es va saldar amb victòries del Xàtiva a Torrent i a Paterna per 0-3. Victoria del juvenil femení en la segona divisió per 0-3 a Ontinyent en partit disputat dijous passat.