El partit masculí dels de Xàtiva va ser suspés per covid-19 a causa de diversos positius en l’equip del Illa Grau

La pandèmia continua marcant l’agenda dels partits del cap de setmana en les lligues de plata espanyoles. En la superliga2 masculina solo es van disputar dos partits, la resta van ser suspesos. En la lliga femenina sols es van poder disputar tres partits dels sis previstos en la jornada. En les categories de base també es va suspendre el partit cadet masculí. La pròxima jornada l’equip femení viatjarà a terres sevillanes el dissabte 29 de gener a les 20.00 hores, mentre que el conjunt masculí viatjarà a Roquetes (Tarragona) per a jugar el diumenge 30 de gener a les 17.00 hores.

El Familycash Xàtiva voleibol femení, no van aconseguir portar-se la victòria de Granada, però aconsegueixen un valuós punt en un partit més que igualat que finalment van guanyar les de Nevadis Albolote per 3-2 (22-25/25-18/25-19/21-25/15-13). Les de Xàtiva van dominar en el primer set i en el quart set, mentre que les andaluses van dominar en el segon set i en el tercer. Un partit de clar domini altern que finalment es va resoldre en el tie-break, en el qual les de Xàtiva sempre van comptar amb un mínim avantatge, però no van aconseguir trencar la igualtat i finalment van cedir per un ajustat 15-13.

Les de Larry Creus van començar amb bon peu en la primera manega, un bon servei que dificultava la recepció local, i bones defenses que augmentaven el seu potencial ofensiu, la qual cosa els va permetre controlar el desenvolupament del joc. Les xativines van ser sempre per davant i van administrar bé l’avantatge, finalment van véncer per 22-25. Canviava el panorama en la segona manega, les granadines no estaven disposades al fet que les de Xàtiva augmentaren la distància i van ser capaces d’augmentar la seua efectivitat en atac respecte al set anterior. Van aconseguir un avantatge còmode fins al final, la qual cosa els va permetre deixar el partit en taules. Ja en el tercer set, semblava que començava un nou partit, perquè les locals van continuar defensant i atacant amb molta efectivitat, les de Xàtiva van perdre una mica d’eficàcia i d’efectivitat en el servei, la qual cosa facilitava bastant els primers temps de l’equip granadí, que aconseguien un avantatge significatiu, que per molt que va tractar de reduir l’equip de Xàtiva, no van poder aconseguir. Les locals es van emportar el tercer set per 25-19 i van aconseguir així donar-li la volta al partit. Eren ara les xativines, les que no estaven disposades a anar-se de buit, i van lluitar fora mida en el quart set. Van recuperar la capacitat defensiva i l’efectivitat en el servei. Van augmentar l’efectivitat en l’atac i van aconseguir un avantatge que van saber administrar fins al final per 21-25, forçant el desempat i assegurant el primer punt en joc. Un cinqué set que haguera pogut caure del costat de qualsevol dels dos equips, les de Xàtiva van aconseguir mantindre un avantatge mínim però no van aconseguir trencar la igualtat (7-8) amb el canvi de camp. Les granadines van tindre una mica més de solidesa atacant en la segona part del set, i les de Xàtiva es van defensar amb ungles i dents. Tot estava molt igualat, però al final la balança es va invlinar del costat de les locals per un ajustat 15-13.

Quant als resultats dels partits que els equips de base van disputar, destacar que va ser una jornada bastant bona, amb cinc victòries i dues derrotes. Es va haver de suspendre el partit cadet masculí per casos de covid-19, però afortunadament es van poder disputar la resta de partits. En la categoria juvenil femenina, es disputava un partit de circumstàncies contra un rival superior per a acabar l’última jornada de la primera fase de la primera divisió autonòmica. Les de Xàtiva van cedir per 0-3 contra el Platges de Benidorm.

En els Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana, categories d’Iniciació al Rendiment: Molt bons resultats en les categories preferents infantil i cadet femenina. El Xàtiva voleibol cadet femení guanyava per 3-0 al Liceu de Paterna (25-21,25-18,25-17) aconseguint els tres punts. Igual que l’equip infantil femení preferent que van guanyar també per un gran resultat de 3-0 (25-10/25-19/26-24) en un emocionant tercer set.

Victoria del cadet femení zonal. El Xàtiva voleibol guanyava  per 0-3 a Alzira (11-25/9-25/20-25). S’enfrontaven en la categoria infantil femenina zonal els dos equips de Xàtiva, el Dental Carralero Roig guanyava per 2-3 al Dental Carralero Groc en un bon partit de tots dos conjunts (25-14/25-21/18-25/21-25/11-15).

Una gran victòria també la del conjunt Infantil masculí Xàtiva voleibol 1 contra el Liceu de Paterna per 3-0 (25-23/25-17/25-22). Derrota amb parcials ajustats de l’infantil masculí Xàtiva voleibol 2 a Paterna per 3-0 (25-23/29-27/25-20) en un partit que hi haguera pogut caure del costat de qualsevol dels dos conjunts.