Els 7 xativins desplaçats fins a la localitat murciana aconsegueixen 3 ors, 9 plates i 2 bronzes

El passat cap de setmana set esportistes del Club Bàdminton Xàtiva es van desplaçar fins a la localitat murciana de San Pedro del Pinatar on es disputava el TOP TTR Sub-11, Sub-15, Sub-19 i Sènior. Aquest esdeveniment va reunir en la jornada del dissabte 1 de juliol a un total de 78 esportistes de 14 clubs diferents.

Els jugadors del C.B Xàtiva van realitzar un molt bon paper en totes les categories i proves en les quals van participar, però cal continuar treballant intensament per a poder transformar les plates en ors i ser més competitius en les finals.

Passem a realitzar el resum del que va oferir la jornada del passat dissabte. Iniciem la crònica amb la categoria Sub-15 on Martina Molina no va tindre problemes per a obtindre la primera posició del grup E i d’aquesta manera passar a la fase de grup on en quarts de final s’enfronte a la jugadora del C.B Teulada María Magdalena Ortolá a la qual es va imposar per 21-10 i 21-12 per a accedir a la semifinal enfront d’Irene Lózano del C.B La Paz a la qual va derrotar en una dura trobada de 33 minuts de duració per 22-20, 9-21 i 21-19. Ja en la final es veure les cares amb Lucía Barbero del C.B Albacete que es va imposar en dos sets per 21-16 i 21-13, on la xativina va acusar l’esforç realitzat en la semifinal. Primera plata de la jornada.

En l’apartat individual Feliu Terol també va aconseguir la plata. En aquest cas Feliu va quedar enquadrat en el grup On va haver de barallar una mica més per a fer-se amb la primera plaça del grup, deixant fora al cap de sèrie número u d’aquesta categoria. La dificultat d’estar en el grup A li va reportar el benefici de poder descansar i accedir a la final enfront del jugador del C.B Teulada Lucas Vallés, que va començar imposant-se amb claredat en el primer set per 21-10, en el segon Feliu va aconseguir parar el joc de Lucas i a punt va estar de forçar el tercer set, caient per un ajustat 22-20.

Tanquem aquesta categoria amb la prova de dobles mixt on la parella formada per Feliu Terol i Martina Molina van aconseguir una nova plata en disputar la lligueta entre les parelles participants i tan sols cedir contra la parella formada per Lucas Vallés i Flavia Bocica.

És torn ara de repassar els resultats en la categoria Sub-19 on teníem a tres esportistes en representació de l’entitat xativina. En l’apartat individual Andrea Orquín va quedar en tercera posició després d’un triple empat per la primera plaça, havent de conformar-se amb el bronze per les seues estadístiques menys favorables quant a sets a favor i en contra. No obstant això, va realitzar un bon torneig on va començar guanyant a la seua companya Claudia Gallego en una altra disputada trobada on la igualtat va tornar a regnar però que en aquesta ocasió Andrea va tancar al seu favor després d’un final ajustat (21-18, 12-21 i 26-24). La primera plaça del grup se li va escapar enfront de Liliya Nikitina, enfront de la qual no va eixir amb la confiança necessària per a poder véncer-la.

En l’apartat masculí David Polop supere sense dificultats la fase de grup per a accedir a la fase final on es va enfrontar en la final a Quique Gil en una igualada trobada en el qual se li va escapar el primer set després d’arribar 13 iguals per 21-14 en una bona segona part de Quique, en el segon David va reaccionar i es va arribar a un final igualat escapant-se per la mínima l’opció de forçar el tercer set en perdre per 23-21. Definitivament plata per al xativí.

En la prova de dobles masculí David va formar parella amb Vicent classificant-se com primers del grup A i accedint a la semifinal que els va enfrontar a la parella murciana formada per Francisco Castillo i Pablo Castillo als quals es van imposar per 21-10 i 21-7. En la final es van veure les cares amb Adrián Gálvez i Quique Gil i novament un primer set molt fluix va hipotecar les opcions xativines a l’or, Quique i Adrián es van anotar el primer set per 21-9 i els xativins van mostrar el seu joc en el segon però amb la pressió de no permetre’s el va fallar, i finalment van caure per 21-17.

Tanquem la categoria amb la prova de dobles mixt on Andrea Orquín i Vicent Molina van aconseguir una nova plata. Després de superar la fase de grup com a primers de grup es van enfrontar en semifinals a la parella formada per Jaime López i Sara Naai Morales del C.B Les Torres als quals van superar per 21-12 i 21-10 per a accedir a la final. Final que els va enfrontar a Adrian Gálvez i Liliya Nikitina que es van imposar per 21-11 i 21-14.

Finalitzem el nostre repàs a la jornada amb la categoria sènior on en la prova de dobles mixt +40 la parella formada per Julio Martín i MªJosé Mompó van obtenir l’or després d’accedir a la fase final com a primers de grup i superar en semifinals a la parella formada per Nikolay Nikitin i Yulia Nikitina per 21-17 i 21-17 assegurant-se el passe a la disputa de la final enfront d’Antonio Brao i Mª Dolores Lozano en un partit de 45 minuts i de gran igualtat en algunes fases del partit, però que finalment va caure després de tres sets del costat xativí per 21-15, 21-23 i 21-15.

En la prova de dobles masculí +35, Julio Martín va formar parella amb José A. Verdú del C.B Ibi i van aconseguir la victòria en totes les trobades de la lligueta disputada entre les quatre parelles participants aconseguint d’aquesta manera l’or.

Finalment, Mª José Mompó i MªJulia Juan (C.B Onil) van aconseguir el bronze en la prova de dobles femení +40 després de cedir en dos de les tres trobades disputats, però el costat positiu aquesta en què les derrotes van ser per marcadors bastants ajustats i per tant el rendiment en pista va estar dins del que es preveu.

La competició es va tancar amb el lliurament de medalles per part del president de la Federació de Bàdminton de la Regió de Múrcia Don Pedro Caparrós i el president del C.B Les Torres.