En la sessió informativa es van abordar les principals novetats del Reial decret llei 12/2022 que estableix el nou sistema de cotització

El Pacte Costera-Canal va organitzar dilluns passat, en el saló de plenaris de la Mancomunitat la Costera-Canal, a la plaça de la Seu de Xàtiva, una xarrada dirigida a les assessories laborals, autònoms i professionals de la consultoria laboral sobre el nou sistema de cotització d’autònoms. 

La primera de les ponències va ser a càrrec de José Ramón Girbés, administrador de l’Agència Tributària de Xàtiva que, amb la seua exposició, va donar a conéixer al públic present el codi de bones pràctiques que la mateixa administració ofereix al sector professional per a obtenir major seguretat jurídica, confiança i fluïdesa entre ambdues parts. 

Posteriorment, va intervenir Alberto de la Fuente, de la Tresoreria General de la Seguretat Social, qui treballa en la difusió i implementació del nou sistema de cotització per a les persones treballadores per compte propi. Les persones assistents pogueren resoldre els seus dubtes de manera directa. 

Entre el públic present, es va comptar, a més, amb la directora de l’Administració de la Tresoreria de Xàtiva, María Guijarro i amb personal tècnic d’institucions com Labora Servei Valencià d’Ocupació i el Cefire (centres de formació, innovació i recursos educatius de la Comunitat Valenciana al professorat). Tots ells, van tindre l’oportunitat de relacionar-se amb la nodrida representació del sector professional de les comarques de la Costera i la Canal de Navarrés que van assistir a la xarrada. 

Cal recordar que aquesta actuació forma part del projecte experimental “Treballem a la Costera-Canal” subvencionat per Labora Servei Valencià d’Ocupació i Formació i pel Ministeri de Treball i Economia Social dins del programa AvalemTerritori.